БНТПрезидентът на Русия Владимир Путин подписа закон, предвиждащ по-тежки наказания

...
БНТПрезидентът на Русия Владимир Путин подписа закон, предвиждащ по-тежки наказания
Коментари Харесай

Путин подписа по-строг закон срещу пияните шофьори

БНТ

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, предусещащ по-тежки санкции за пияните водачи, провокирали произшествия, написа Риа новости.

Законът планува увеличение на оптималната присъда, в случай че при злополуката има потърпевши с тежки телесни повреди. Максималният период се усилва от 4 на 7 години затвор.

Увеличава се и оптималното наказване в случай че в провокираната от пийнал водач злополука е умрял човек. В момента съдът може да присъди от 2 до 7 години затвор. Новите периоди са от 5 до 12 години.

По-тежки стават и наказванията в случай че в провокираната от пийнал водач злополука са починали двама или повече души. Сроковете в тези случаи се усилват от сегашните 4 до 9 години затвор на 8 до 15 години.

Законът не е ориентиран единствено против водачите на пътни транспортни средства. Предвиждат се по-тежки санкции и за водачи в железопътния, морския, речния и въздушния превоз, които са използвали алкохол.

Русия е страната в Европа с най-висока смъртност при автомобилни произшествия. Около 20 хиляди души годишно умират по пътищата на страната, което прави 18 смъртни случая на 100 000 души население.

За съпоставяне, в страните с най-ниска смъртност при ПТП в Европа, Норвегия и Швейцария, умират единствено 2,7 души на 100 000 население. При 23 % от съдбовните случаи в Русия се касае за приложимост на алкохол.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР