БНТ10 дни по- късно от обикновено ще започва годишната кампания

...
БНТ10 дни по- късно от обикновено ще започва годишната кампания
Коментари Харесай

Декларираме доходите за 2018 г. след 10 януари

БНТ

10 дни по- късно от нормално ще стартира годишната акция за обявление на приходите за 2018 година, оповестиха за " По света и у нас " от Национална агенция за приходите. Скъсява се и срокът, в който можем да подаваме заявления, с цел да получим отстъпка върху дължимите налози.

Близо 600 000 физически лица и 400 000 компании би трябвало да подадат данъчни заявления.Новата кампаня обаче ще започва с повече от седмица забавяне.

Плащането на здравни вноски от самоосигуряващите се жители от 1 до 10 януари ще става единствено по банков път посредством комерсиалните банки, защото през този интервал и пос терминалите в офисите на Национална агенция за приходите също няма да работят. Скъсява се и срокът за прилагане на данъчна отстъпка.

От Национална агенция за приходите припомнят, че можем да употребяваме облекчения върху налозите единствено, в случай че сме се издължили към фиска.

До 10 януари няма да действа и електронното подаване на заявки за регистрация или отписване по Данък добавена стойност. Това ще става единствено на хартия в офиси на Национална агенция за приходите по регистрация на компанията.

Едва след 10 януари приходната организация ще дава и резултатите от обработените данни за подадените онлайн уведомления от компаниите за трудови контракти.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР