БНТ отново тръгна на път - специалните ни пратеници в

...
БНТ отново тръгна на път - специалните ни пратеници в
Коментари Харесай

Истории от Чжъндзякоу: Нашите хора от олимпийския балон

БНТ още веднъж потегли на път - специфичните ни пратеници в Пекин Стефан Георгиев и Калин Гугов и операторите Николай Балкански и Станислав Златев пропътуваха 9832 км до китайската столица, с цел да ви създадат съпричастни на всичко най-важно от 24-ите Зимни олимпийски игри.

Тази година Игрите ще се проведат при необикновени условия - поради продължаващата пандемия публицистите и спортистите ще живеят в " коронавирус балони ", където ще съблюдават строги ограничения и ще минават през ежедневни инспекции. Но нашите сътрудници са известни с лекотата, с която работят и с това, че възприятието за комизъм и самоирония, са техни неизменими спътници.

Най-любопитните моменти от живота им зад кадър следете в рубриката " Нашите хора от олимпийския балон - истории от Чжъндзякоу ".



ДЕН 8

Да ти сервира робот - това, несъмнено, може да ви се случи не къде да е, а в Китай. Нашите хора на Игрите в Пекин ви разхождат из един необикновен ресторант:

ДЕН 7


Ежедневни проби, проблеми с превоза, липса на интернет, само че пък доста лед - по този начин стартират дните на нашите специфични пратеници в Пекин.


ДЕН 6

За първи път сноубордистът ни Радослав Янков преодоля квалификациите и се класира на финалите в паралелния великански слалом. Не го пропускайте от 8:30 в ефира на Българска национална телевизия 3

ДЕН 5

Когато американска верига срещне китайската кухня, а на тях се натъкнат балкански мъже:

И самичък войнът е войник.

ДЕН 4

Нашият екип се насочва към планината, а както ще се уверите във видеото - в страната, откъдето потегли COVID-19, одобряват спазването на ограниченията изключително съществено.

Игрите в Пекин могат да се похвалят с извънредно приветлив амулет

ДЕН 3

Първи стартове на българските състезатели - шестима наши спортисти ще вземат участие в игрите през днешния ден. Владимир Зографски взе участие на квалификациите на дребната шанца, по-късно ще ви покажем смесена щафета по биатлон и шейни за мъже.



Лошото време може и да попречи на естественото осъществяване на надпреварата, само че не помрачи настроението на репортера ни Стефан Георгиев, който продължава да ви разхожда зад кулисите на Игрите.

ДЕН ВТОРИ от олимпийското премеждие:

Голямото очакване завърши - след по-малко от час ще бъдат открити 24-ите Зимни олимпийски игри в Пекин. При температура от минус 20 градуса нашите сътрудници храбро се насочиха от Чжъндзякоу към китайската столица, с цел да проследят от близко блестящата гала. Но от време на време даже в страната с едни от най-строгите ограниченията против COVID-19 се стига до сходни обстановки:

109 комплекта медали ще бъдат раздадени на спортисти от 91 народи, които ще се състезават в 15 спорта. Разбира се, под зоркия взор на медиите от целия свят.

Ето и къде работят те:

ДЕН ПЪРВИ от олимпийското премеждие през погледа на Стефан Георгиев:

Първи леки спънки - на летището в Истанбул разбираме, че полетът ни за Пекин е отсрочен най-малко с 30 минути. Така, че тук, където единствено преди седмица имаше много промени и отсрочени полети, закъснели полети поради неприятното време, ето, че и ние ще изпитаме въпросните главоболия върху себе си.

Или може би не всички, тъй като

господин Калин Гугов въобще не се ядове

от тази цялата работа и ще си хапне сладко-сладко...

" Добре пристигнали в Пекин! "

Проверките са минати, единствено че в този момент преди влизането непосредствено се стартира с новите коронавирус проби в специфичното поделение на самото летище в Пекин.

В страната откъдето потегли коронавирус, явно

по никакъв начин, но по никакъв начин не си поплюват.

Тестовете са направени, инспекциите са минати, акредитациите са валидирани, само че в този момент идваме в така наречен waiting area, където се събират хора от целия свят и никой не може да ти каже по кое време ще бъдеш освободен от летището.

Високоскоростен трен ще ни води от Чзъндзякоу до Пекин. Относително спокоен, свободен. При температура от минус 14 градуса на открито и скорост от 231 км/ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР