БНТ отново ще даде възможност на българите по света и

...
БНТ отново ще даде възможност на българите по света и
Коментари Харесай

България се завръща на Детска Евровизия“ по БНТ

БНТ още веднъж ще даде опция на българите по света и у нас да станат съпричастни с изявата на детските ни гении на влиятелния конкурс „ Детска Евровизия “ 2021. Обществената телевизия ще излъчи огромния край от Париж на 19 декември. Нашето присъединяване на интернационалния конкурс е в партньорство сред Българската национална телевизия и Лигна Студиос, с поддръжката на община Добрич.

Победителят ще бъде определен с 50% избор на жури и 50% глас на публиката. Според регламента за първи път българите ще имат право да гласоподават освен от чужбина, само че и от родината си.

19-ото издание на „ Детска Евровизия” е под мотото „ Представи си “( “Imagine”) и в него ще вземат участие 19 страни. Освен България, в състезанието се завръщат още Албания, Армения, Португалия, Северна Македония, Азербайджан, Италия и Ирландия, които пропуснаха присъединяване през 2020 година поради пандемията от ковид. Списъкът с участници допълват още Франция, Нидерландия, Грузия, Германия, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Украйна.

Нашите млади гении са към този момент в трескава подготовка. Кои са те и с какво ще ни изненадат, следва да разберете напълно скоро. Едно е несъмнено - децата ще разчитат най-вече на поддръжка от феновете на Българска национална телевизия.

България е взела участие общо 6 пъти в „ Детска Евровизия “. Най-успешното показване досега е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 година доближават до втора позиция във финала в Малта с песента „ Детска планета “. Страната ни прави дебюта си през 2007 година в Ротердам с песента „ Бонболандия “ на група „ Бон-Бон “, която приключва на 7-мо място. Последното ни присъединяване е през 2016 година в Малта с песента „ Вълшебен ден “ на Лидия Ганева, която се класира 9-та във финала.

През 2015 година състезанието се организира в „ Арена Армеец “ в София с хазаин Българската национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР