БНРПредполага се, че иранска ракета земя-въздух“е свалила украинския пътнически самолет,

...
БНРПредполага се, че иранска ракета земя-въздух“е свалила украинския пътнически самолет,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Иранска ракета земя-въздух е свалила украинския пътнически самолет

БНР

Предполага се, че иранска ракета „ земя-въздух “е свалила украинския пътнически аероплан, разрушил се покрай Техеран. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън като се базира на нова информация за случая.

Четирима британци са измежду 176-те починали при злополуката малко откакто самолетът излетя от летището в Техеран в сряда, сподели Борис Джонсън и добави, че има задоволително информация да се счита, че самолетът е бил свален от иранска ракета. Джонсън обаче означи, че това може и да е станало несъзнателно.

Иран изключи опцията ракета от неговата противовъздушна защита да е причина за злополуката, която стана часове откакто Техеран атакува с ракети две военновъздушни американски бази в Ирак. Въздушните удари бяха в отговор на убийството на иранския военачалник Касем Солеймани.

Борис Джонсън сподели, че английското държавно управление работи в тясно съдействие с Канада и други интернационалните сътрудници, наранени от случая със самолета и че в този момент е належащо цялостно и транспарантно следствие.

Думите на премиера идват откакто канадският му сътрудник Джъстин Трюдо съобщи, че видял доказателства, че иранска ракета е свалила самолета на украинските авиолинии. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР