БНРpexels.comДнес и утре в Италия се провеждат местни избори и

...
БНРpexels.comДнес и утре в Италия се провеждат местни избори и
Коментари Харесай

В Италия гласуват на референдум за намаляване броя на депутатите

БНР

pexels.com

Днес и на следващия ден в Италия се организират локални избори и национален  референдум за понижаване броя на депутатите в Народното събрание от 945 на 600  души. В над 60 000 избирателни  секции са в действие ограниченията против разпространяването на Covid-19.

За кметове се гласоподава в над 900 общини, а за административни ръководители  в  7 области:  Вале ди Аоста, Венето, Лигурия, Тоскана, Марке, Кампания и Пулия,  където  право на глас имат общо над 18 милиона италианци. Най-голям интерес съставлява избора в обичайно „ алената ” област Тоскана, по този начин както и в южната Пулия, където ръководи демократическата партия. Според изследванията, ще запазят актуалните си губернатори област Венето с Лука Дзая от „ Лига ”, област Кампания с демократа Винченцо Де Лука  и Лигурия с Джовани Тоти, който предишният път завоюва с Форца Италия, а в този момент се показва с партията си Cambiamo  - Да променим!

Противоречиви са мненията за възможния резултат от вота за лявоцентристкото държавно управление на Джузепе Конте. Експерти считат, че при триумф на опозицията е по-вероятно да се стигне до политически промени, а кабинета на Конте да продължи работата си в изключителната Covid-ситуация, неподходяща за предварителни избори.

Интересен факт е, че партиите не са непрекъснати във визията си за  референдума за понижаване броя на депутатите в Народното събрание, тъй като при позитивен отговор ще са наложителни промени и нов избирателен закон.

Право на този избор имат над 46 милиона италианци. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР