БНРНад 235 хиляди души са избягали между 12-ти и 25-ти

...
БНРНад 235 хиляди души са избягали между 12-ти и 25-ти
Коментари Харесай

Над 235 000 сирийци са избягали от бомбардировките в южен Идлиб

БНР

Над 235 хиляди души са избягали сред 12-ти и 25-ти декември от южните региони на сирийската провинция Идлиб към северните й елементи в търсене на по-безопасни региони. Това твърди ОСНА, организацията за филантропична съгласуваност на Организация на обединените нации. Повечето от тях са от обсадения град Маарет ал Нуман, който е оставен „ съвсем празен ”.

Говорителят на OCHA Дейвид Суонсън съобщи, че над 80% от тези, които са избягали от южен Идлиб този месец, са дами и деца. В провинцията се намират към три милиона въоръжени джихадисти, доста от които са пристигнали от други елементи на Сирия в хода на деескалацията там през последните две години. Те са съпроводени от своите фамилии, включващи и деца.

От средата на декември силите на режима и техните съветски съдружници ускориха бомбардировките против южната част на Идлиб. Загинаха десетки цивилни макар съглашението за преустановяване на огъня през август и интернационалните апели за деескалация.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР