БНР Не трябва да се прелива плазма от пациенти, които тежко

...
БНР
Не трябва да се прелива плазма от пациенти, които тежко
Коментари Харесай

Роден доцент разкри каква е опасността при лечението с кръвна плазма

 БНР " Не би трябвало да се прелива плазма от пациенти, които тежко са боледували от COVID-19, тъй като това крие огромни опасности “, твърди доцент Влади Манев в телевизионно изявление.

" Холандски учени са разкрили в плазмата на тежкоболни от ковид с изключение на антителата и други антитела, които работят против макрофагите. При едно такова кръвопреливане може да се възбуди една цитокинова стихия, която да докара до затруднения “, безапелационен е Манев.

По думите му центровете за плазма в страната би трябвало да бъдат известени за това изобретение в Холандия и да отхвърлят да одобряват плазма от пациенти с тежък Коронавирус. Манев също по този начин разяснява по кое време тъкмо би трябвало да се приложи плазма лечението, с цел да бъде тя ефикасна в битката с ковид.

По думите му преливането би трябвало да се случи до седмия ден от появяването на признаците. " Наскоро се откри, че коронавирусът има и още един рецептор, с който прониква, който се споделя невропилин. Той основава благоприятни условия за упойка на организма “, изясни Манев.

По този метод хората, които нямат никакви признаци на COVID-19 не схващат, че са заболели до момента в който не стане прекомерно късно. Манев също по този начин разяснява невъзможността болните и карантинирани у дома пациенти да си вършат спомагателни проучвания.

Според него здравното министерство би трябвало неотложно да измисли механизъм, по който това да се случва, тъй като по този начин ще лимитират тежките затруднения при заболяването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР