BNP Paribas Open, втори кръгЕлена Рибакина – София Кенин 7-6(5),

...
BNP Paribas Open, втори кръгЕлена Рибакина – София Кенин 7-6(5),
Коментари Харесай

Рибакина победи Кенин в сблъсъка на „мейджър“ шампионките


BNP Paribas Open, втори кръг

Елена Рибакина – София Кенин 7-6(5), 7-6(6)

Елена Рибакина имаше потребност от два тайбрека, само че надви над София Кенин в един от най-очакваните мачове от втори кръг на шампионата в Индиън Уелс. Очакванията за завладяващ дуел се оправдаха, като в последна сметка нападателният жанр, практикуван от шампионката на Уимбълдън, ѝ донесе триумфа против някогашната №4.

В идната фаза Рибакина ще се изправи против Паула Бадоса или Нурия Паризас Диас.

Казахстанската тенисистка направи повече двойни неточности, само че за сметка на това и шестте аса в мача бяха нейно дело, като тя бе и по-резултатна на сервис (59-50). Световната №10 завоюва 80% от точките си на първи сервис (39/49) и осъществя две от шестте си благоприятни условия за пробив (33%), до момента в който Кенин оползотвори два от своите седем брейкпойнта (29%).

Началото бе изцяло равностойно и в първите седем гейма никоя от съперничките не стигна до брейкпойнт, само че по-късно Рибакина осъществя пробив на нула за 5-3. Кенин обаче избави сетбол и възвърне равенството, като в последна сметка се стигна до тайбрек. В него Рибакина пропусна още една опция да завърши сета, само че малко по-късно стигна до трети късмет, при който нейната съперничка не откри рамките на корта след офанзива с бекхенд и международната №10 завоюва откриващия сет със 7-6(6).

Втората част стартира доста по-добре за Кенин, която изигра най-силни си интервал в дуела и натрупа задатък от 4-1. Впоследствие обаче по-добрата физическа кондиция на Рибакина ѝ оказа помощ да изравни резултата, като до края на сета никоя от двете не стигна до нова опция за пробив. В тайбрека шампионката на Уимбълдън се оказа догонваща, откакто пропиля задатък от 4-1, само че приключи мача по допустимо най-хубавия метод – с три следващи извоювани точки, оформяйки крайното 7-6(6), 7-6(5) по-късно над два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР