BNP Paribas Open, трети кръгГригор Димитров – Александър Бублик6-3, 6-4Григор

...
BNP Paribas Open, трети кръгГригор Димитров – Александър Бублик6-3, 6-4Григор
Коментари Харесай

Димитров отново надделя над Бублик и очаква Иснър на осминафинала


BNP Paribas Open, трети кръг

Григор Димитров – Александър Бублик 6-3, 6-4

Григор Димитров записа нова победа на Мастърс шампионата в Индиън Уелс и доближи до осминафиналите след двусетов триумф над Александър Бублик. Първата ни ракета изигра доста мощен мач, като владееше самодейността от самото начало и нито един път не разреши на казахстанеца да стигне до късмет за пробив.

Следващият конкурент на българина ще бъде Джон Иснър, който по-рано през днешния ден отстрани Диего Шварцман (7-5, 6-3).

Димитров не записа нито един ас против девет на Бублик, само че за сметка на това направи единствено една двойна неточност и бе по-резултатен на сервис (41-36). Българинът завоюва 81% от точките си на първи начален удар (25/31) и осъществя два от четирите брейкпойнта, до които доближи (50%).

Първи сет:

Димитров завоюва жребия и избра да сервира. Българинът записа ас още в първото разиграване, само че по-късно позволи двойна и непредвизвикана неточност. Бублик обаче на два пъти изпрати топката в навън и това оказа помощ на първата ни ракета да завоюва подаването си и да излезе напред в резултата.

Бублик също записа първи си ас в дуела, след което изненада Димитров с положително излизане на мрежата. Грешките на казахстанеца обаче продължиха и това разреши на първата ни ракета да стигне до брейкпойнт, който бе осъществен след несполучлив опит за къса топка от страна на международния №33.

Силната серия на Димитров продължи и той записа сервис гейм на нула, след който се отдръпна с задатък от 3-0 при първата отмора в сета.

Бублик се разсъни от летаргията и редуцира пасива си, като също не загуби точка във втория си сервис гейм.

Началният удар на Димитров продължи да затруднява съществено неговият конкурент и българинът още веднъж беше безукорен при подаването си, възстановявайки разликата от три гейма при 4-1.

Бублик още веднъж понижи изоставането си, като сервисът му продължи да бъде на високо равнище, а също така пласира две доста прецизни къси топки, с които направи българския тенисист беззащитен.

Димитров обаче сподели, че късите топки са част и от неговия боеприпас, като в това време ориентираният му към бекхенда на Бублик сервис продължи да основава съществени проблеми на казахстанеца и това оказа помощ на първата ни ракета да се приближи на гейм от спечелването на откриващия сет.

Българинът не бе надалеч от решителен пробив, само че при 30-15 улучи топката с рамката на ракетата, след което Бублик организира две доста положителни офанзиви и остави жива интригата в сета.

Димитров продължи да нападна доста успешно по цялата широчина на корта и стигна до два следващи сетбола. Първият бе избавен от Бублик, само че по-късно казахстанецът изпрати топката в мрежата при опит за форхенд по диагонала и международният №35 завоюва първия сет с 6-3.

Втори сет:

Вторият сет стартира с дълъг и оспорван гейм, в който Димитров стигна до три брейкпойнта след сбъркани волета при мрежата от страна на неговия конкурент. Сервисът на Бублик дълго време го спасяваше, само че в последна сметка първата ни ракета завърши гейма с отличен минаващ бекхенд и записа ранен пробив.

Димитров за пръв път сподели съмнения при подаването си, позволявайки на Бублик да стигне до дюс след три непредизвикани неточности от негова страна. В решаващия миг обаче казахстанецът още веднъж сподели липса на централизация и международният №35 затвърди пробива, увеличавайки задатъка си на 2-0.

Бублик не разреши на българина още веднъж да се откъсне в резултата и редуцира пасива си, приключвайки третия гейм с сполучлива офанзива след сервис изпод.

Димитров обаче резервира хладнокръвие и не разреши на съперника си да върне пробива, възстановявайки преднината си от два гейма при 3-1.

Бублик завоюва безапелационно подаването си още веднъж се приближи единствено на гейм за първата ни ракета. Сервисът на Димитров продължи да бъде доста ефикасен и той направи нова крачка към успеха, повеждайки с 4-2. Бублик обаче изигра един от най-силните си геймове от началото на мача и редуцира пасива си, записвайки нов ас.

Димитров резервира отличния си темп и след подновяването на играта, повеждайки с 5-3 след следващ мощен сервис гейм. Световният №33 обаче отхвърляше да се съобщи и отговори с гейм на нула, след който първата ни ракета щеше да има опция да сервира за мача. Българинът не пропусна разкрилата се пред него опция и се подсигурява място измежду най-хубавите 16 в шампионата, триумфирайки с 6-3, 6-4 след 71 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР