BNP Paribas Open, първи кръгВиктория Томова – Клер Лиу 6-7(2),

...
BNP Paribas Open, първи кръгВиктория Томова – Клер Лиу 6-7(2),
Коментари Харесай

Томова не се възползва от шансовете си и претърпя поражение в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, първи кръг

Виктория Томова – Клер Лиу 6-7(2), 4-6

Виктория Томова отпадна в първи кръг на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс след загуба от международната №87 Клер Лиу. Мачът можеше да се развие по доста по-различен метод, защото българката бе единствено на две точки от спечелването на първия сет, само че за жалост не съумя да запише нов триумф в „Рая на тениса“ и отстъпи пред участващата с „уайлд кард“ представителка на домакините.

Томова направи по-малко двойи неточности от Лиу (1-4), само че за сметка на това не записа нито един ас против пет за американката. Българската тенисистка завоюва 58% от точките си на първи сервис (29/50) и оползотвори четири от осемте си шанса за пробив (50%), до момента в който успеваемостта на Лиу по тези индикатори бе надлежно 75% (38/51) и 45% (5/11).

Мачът стартира по отличен метод за Томова, която поведе с 2-0 след ранен брейк. Първата ни ракета стигна до опция за втори следващ пробив, който обаче бе избавен от Лиу след доста положително излизане на мрежата, а след това американката завоюва подаването си и понижи резултата.

Американката стигна до три поредни брейкпойнта, само че Томова увеличи доста качеството на първия си сервис и съумя да избегне заплахата след няколко топки в навън от страна на Лиу. Впоследствие първата ни ракета изненада своята съперничка с технична игра при мрежата и съумя да си върне преднината от два гейма при 3-1. В петия гейм Томова бе на път още веднъж да реализира поврат от 0-40, пласирайки два бекхенд уинъра, само че нейната съперничка осъществя третия си сетбол с неспасяем начален удар и съумя да резервира интригата в сета.

Лиу записа първия си пробив в мача и съумя да реализира цялостен поврат, само че Томова бързо възвърне равенството при 4-4, след което доближи до три благоприятни условия за пробив. Американката избави първите две след форхенд уинър и ас, само че при третия брейкпойнт позволи двойна неточност и Томова получи опцията да сервира за спечелването на сета.

Българката бе единствено на две точки от това да победи в първата част, само че Лиу реализира поврат и проби сервиса ѝ, след което затвърди брейка за 6-5. Томова завоюва идващото си подаване и докара сета до тайбрек, само че няколко непредизвикани неточности от нейна страна улесниха задачата на международната №87, която завоюва откриващия сет със 7-6(2).

Втората част стартира равностойно, като доминираха дългите разигравания с офанзиви от главната линия. Двете съпернички си размениха по един пробив първоначално, след което Томова първа съумя да затвърди брейка си и да поведе с 2-1.

Лиу обаче усъвършенства доста първия си сервис, което докара до съществени проблеми за Томова. Американката на няколко пъти изненада първата ни ракета с игра сервис-мрежа, като това ѝ оказа помощ да пробие още веднъж, правейки резултата 4-2 в своя изгода. Томова обаче съумя да върне интригата, като завоюва седмия гейм и редуцира пасива си след няколко доста положителни офанзиви с бекхенд.

Силната серия на българката продължи и тя съумя да осъществя нов пробив, а в деветия гейм стигна до късмет за затвърждаване на брейка, който обаче бе пропуснат след топка в навън при офанзива с форхенд по правата. Впоследствие Лиу пласира доста прецизна къса топка, а в последна сметка проби за 5-4 след смаш при опит за прехвърляща топка от страна на Томова. След почивката американката изигра най-силния си гейм в мача и завоюва подаването си на нула, като по този метод оформи крайното 7-6(2), 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР