+++ BMW Mixed Reality Slider: пет стъпки към виртуалния свят. +++

...
+++ BMW Mixed Reality Slider: пет стъпки към виртуалния свят.
+++
Коментари Харесай

Ултимативният спътник в реалните и виртуалните светове: BMW представя в Лас Вегас BMW i Vision Dee

+++ BMW Mixed Reality Slider: пет стъпки към виртуалния свят.
+++ Разширен BMW Head-up екран от 2025 година в NEUE KLASSE
+++ Пълноцветната технология E Ink разрешава до 32 цвята на каросерията

BMW Group показва по време на Consumer Electronics Show (CES) 2023 в Лас Вегас бъдеща визия за цифрови преживявания в и отвън автомобила. „ BMW i Vision Dee “ е името на футуристичния седан от междинен клас с нов, сведен дизайнерски език. Името „ Dee " значи Digital Emotional Experience. И тъкмо за това става въпрос – още по-интензивна връзка сред хората и колите в бъдеще. Бъдещите цифрови функционалности ще надвишават равнището на познатите през днешния ден гласови команди и асистиращи системи. Head-up екранът по цялата ширина на предното стъкло подсказва за идващото потомство коли. От 2025 година тези нововъведения ще са налични в моделите на NEUE KLASSE. Освен това BMW Group модернизира своите технологии за смяна на цвета. И до момента в който на последното CES бе показано BMW iX Flow Featuring E Ink, което можеше да трансформира цвета си от черно до бяло, то екстериорът на BMW i Vision Dee може да се трансформира в до 32 цвята.

„ С BMW i Vision Dee ние демонстрираме какво е допустимо при сливането на хардуера и софтуера. С това се възползваме от цялостния капацитет на дигитализацията, с цел да превърнем автомобила в цифров сателит. Това е бъдещето на един авто производител - бъдещето на BMW: сливането на виртуално преживяване и същинската наслада от шофирането, " споделя Оливър Ципсе, ръководител на борда на шефовете на BMW AG. " В същото време, BMW i Vision Dee е още една стъпка по пътя към NEUE KLASSE. С тази визия ние гледаме надалеч в бъдещето – и подчертаваме първостепенното значение на дигитализацията за нашите бъдещи продуктови генерации. “

Със своите интелигентни и съвсем човешки качества, BMW i Vision Dee съпровожда водачите освен през действителните събития на пътя, само че и в тяхната цифрова среда. „ Едно BMW постоянно живее със своето несравнимо цифрово показване. При BMW i Vision Dee става дума за съвършената интеграция на виртуални и физически преживявания “, споделя Франк Вебер, член на борда на шефовете на BMW AG, разработки. “ „ Онези, които овладеят тази интеграция на цифровата витална среда на своите клиенти на всички равнища в автомобила, ще владеят бъдещето на автомобилното произвеждане. “

BMW Mixed Reality Slider: на пет степени във виртуалния свят

Дигиталният акцент и централният детайл за ръководство на BMW i Vision Dee, в комбиниране с разширения Head-up екран, е BMW Mixed Reality Slider. Сензорите Shy-Tech на арматурното табло разрешават на водачите да дефинират равнището на цифрово наличие, което се демонстрира на разширения BMW Head-up екран. Петстепенният избор варира от аналогов, през информация, обвързвана с шофирането; наличие на информационната система; Augmented-Reality проекция до влизане във виртуални светове. В същото време действителността може последователно да избледнява благодарение на затъмняващите се стъкла. В BMW i Vision Dee може по вълнуващ метод да се реализира Mixed Reality без спомагателни помощни устройства, с ангажиране на разнообразни сетива и да се реализира ново измерение на насладата от шофирането за потребителя.

Разширеният BMW Head-up екран: от 2025 година в NEUE KLASSE

BMW Group е пионерът на Head-up екраните при колите и в продължение на две десетилетия поредно развива тази технология. В BMW i Vision Dee прожекцията по цялата широчина на предното стъкло разрешава информацията да се демонстрира на допустимо най-голямата повърхнина, която се разпознава като такава единствено когато е задействана. По този метод BMW Group показва огромния капацитет на прожекционната технология. BMW i Vision Dee пресъздава по какъв начин уголемен Head-up екран може да се употребява и за концепцията за ръководство на екрана в бъдеще. Още през 2025 година серийната версия на BMW Head-up екрана по цялата широчина на предното стъкло ще се употребява в моделите NEUE KLASSE.

Поздрав с глас и Phygital Icons

Дигиталното преживяване стартира още отвън автомобила с самостоятелен привет при посрещане, който включва графични детайли, светлина и звукови резултати. Естественият глас служи като най-простата и интуитивна форма на взаимоотношение за съвършена връзка сред човек и автомобил. В допълнение, фаровете и затворената бъбрековидна решетка на BMW образуват обща Phygital (сливане на физическо и дигиталното) икона върху идентична повърхнина, с която могат да се демонстрират разнообразни изражения на лицето. По този метод BMW i Vision Dee може да приказва с хората и в това време образно да показва настроения като наслада, удивление или утвърждение. Освен това BMW i Vision Dee може да проектира изображение на аватар на лидера върху страничните прозорци, с цел да се реализира още по-силно индивидуализиране на поздрава.

Световна премиера за пълноцветната технология E lnk

След грандиозния дебют на BMW iX Flow с E Ink на CES 2022, BMW Group показва BMW i Vision Dee, първата в света пълноцветна версия на технологията E lnk, употребена като външна обвивка на автомобил. Вместо периодично повтаряне на черно и бяло, в този момент BMW i Vision Dee демонстрира разноцветен, изцяло изменчив и самостоятелно планиран екстериор. Тази магическа игра на цветове се обезпечава от фолиото ePaper от колегата E Ink, нанесено върху каросерията. Могат да се демонстрират до 32 разнообразни цвята. Повърхността на каросерията на BMW i Vision Dee е разграничена на 240 сегмента E lnk, всеки от които се ръководи самостоятелно. Това разрешава съвсем безпределно многообразие от модели да бъдат генерирани и изменени в границите на няколко секунди. Процесът на лазерно рязане, употребен за рязане на фолиото, и дизайнът на електронното ръководство са създадени взаимно с колегата за съдействие E Ink. Адаптирането към извити повърхности и програмирането на анимациите са лични разработки на BMW Group и разрешават форма на индивидуализация, която е неповторима в автомобилния бранш в международен мащаб. Това разрешава съвсем безпределно многообразие от модели да бъдат генерирани и изменени в границите на няколко секунди. Процесът на лазерно рязане, употребен за изрязване на фолиото, и дизайнът на електронното ръководство са създадени взаимно с колегата E Ink. Адаптирането към извити повърхности и програмирането на анимациите са лични разработки на BMW Group и разрешават форма на индивидуализация, която е неповторима в автомобилния бранш в международен мащаб.

Редуциран дизайн в екстериора и интериора

Дизайнът на BMW i Vision Dee е целеустремено сведен. Фокусът е подложен върху цифровото преживяване и ДНК-то на марката BMW. Екстериорът е доминиран от класическият триобемен дизайн на седан, който е обичаен за марката BMW. Традиционните дизайнерски детайли като BMW бъбрековидната решетка, двойните кръгли фарове и извивката на Хофмайстер са интерпретирани по нов метод, аналоговите детайли са сменени с Phygital Icons. Благодарение на това BMW i Vision Dee получава личен цифров и в това време човешки темперамент.

В интериора дигитализацията върви ръка за ръка с редуцираното потребление на материали, уреди за ръководство и екрани. Така че нищо не отвлича вниманието от цифровото преживяване и насладата от шофирането, която включва нови усещания. Воланът с нетрадиционен дизайн с централната си отвесна спица предлага сензорни повърхности, които оживяват при доближаване и допиране и могат да се ръководят с придвижване на палеца. Тези физически сензорни точки управляват избора на наличие, прожектирано върху предното стъкло и, дружно с разширения Head-up екран, следват правилото „ ръцете на кормилото, очите на пътя “.

„ С BMW i Vision Dee ние демонстрираме по какъв начин автомобилът може безпроблемно да се интегрира във вашия цифров живот и да стане приближен сателит. Самият автомобил се трансформира във вашия портал към цифровия свят. В същото време лидерът постоянно резервира цялостен надзор ", споделя Адриан ван Хойдонк, началник на BMW Group Design. „ Правилно внедрена, технологията ще сътвори доста скъпи прекарвания, ще ви направи по-добър лидер или просто ще сближи индивида и машината. "

Друг крайъгълен камък по пътя към NEUE KLASSE

Бъдещето на BMW Group е електрическо, кръгово и цифрово. BMW i Vision Dee е знак на цифровия аспект на тази триада и по този метод е още един крайъгълен камък по пътя към идващото потомство коли, NEUE KLASSE. През 2023 година BMW Group ще даде спомагателна информация за революционната автомобилна идея на NEUE KLASSE.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР