„БМФ Порт Бургас“ ЕАД е първият пристанищен оператор, лицензиран по

...
„БМФ Порт Бургас“ ЕАД е първият пристанищен оператор, лицензиран по
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: „БМФ Порт Бургас“ инвестира милиони в система за борба с контрабандата на горива!

„ БМФ Порт Бургас “ ЕАД е първият пристанищен оператор, лицензиран по новия Закон за акцизите и данъчните хранилища, и единственият, който е извършил новите условия още преди изменението на нормативната уредба през август 2017 година, чиято съществена цел е битката с контрабандата на горива.

За задачата концесионерът е вложил 15 милиона лв. в построяването на нова и напълно автоматизирана система за премерване количеството горива, които минават през точките за надзор на разходомерите и предават в действително време данни на Митница Бургас. Това разгласи на конференция изпълнителният шеф на врата Борис Балев.

Той посочи, че още преди изменението на закона през август 2017 година пристанището към този момент е било внедрило новата система. На 30 май операторът е получил писмо от бургаската митница, от което става видно, че „ БМФ Порт Бургас “ ЕАД е приведено в сходство към настоящото законодателство.


Борис Балев, изпълнителен шеф на " БМФ Порт Бургас " ЕАД

Тъй като „ БМФ Порт Бургас “ е бил единственият оператор, който е бил подготвен с цялостното осъществяване на новите нормативни отговорности, до влизането в действие на новия закон – от 1 януари т. година, е бил даден 6-месечен гратисен период, с цел да могат и останалите да синхронизират работата си съгласно новите условия. Той изтича на следващия ден.



„ Ние използвахме този период, с цел да модернизираме към този момент построената система. Подкрепяме всички новаторски решения на държавната администрация. Имаме чудесно взаимоотношение с Митница Бургас, разяснява още Борис Балев.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР