Блокирани българи на летището в Болоня. Сред потърпевшите има възрастни

...
Блокирани българи на летището в Болоня. Сред потърпевшите има възрастни
Коментари Харесай

Българи са блокирани с часове на летището в Болоня заради отменен полет

Блокирани българи на летището в Болоня. Сред пострадалите има възрастни хора и майки с деца. По думите им са оставени без храна, вода и хотел.
Директорът на туристическата организация, с която част от блокираните са пътували, съобщи пред Българска национална телевизия, че хотел за туристите е бил обезпечен, само че те предпочели да останат на летището. От нискотарифната компания не коминтарат случая.
Туристите трябвало да излетят нощес с полет на нискотарифна самолетна компания. Част от пасажерите са на проведена екскурзия.
" Почти бяхме стигнали до гейта, когато ни върнаха назад. Буквално ни изгониха, защото аероплан нямало да има. Дойдохме тук, в преддверието, да чакаме цяла нощ без никой да ни обърне внимание, без обезпечен хотел, без да е обезпечена храна, вода, ваучери или каквото и да било. Като разбрахме, че за част от другите пасажери, а това са възпитаници, са били обезпечени ваучери, които никой не им ги е признал. Т.е. те не са могли да си купят храна с тях в близките заведения ", изясни Милена Михайлова, екскурзиант.
От туристическата организация нямат информация за какво самолетната компания е отсрочила полета, изясни шефът Байко Байков. Пътниците настояват, че цяла нощ са оставени без информация, без храна, без вода и без хотел, където да нощуват. От турстическата организация настояват друго.
" Осигурихме на клиентите 1 час и 30 минути откакто разбрахме, че е отсрочен полетът хотел, само че клиентите, туристите избраха да останат на самото летище. Наш лидер е на място, категорично е попитал безусловно всички клиенти. Хотелът се намира на към 30 минути път от летището. Осигурен е трансфер в двете направления и надлежно настаняване, клиентите са отказали да изоставен летището. Вода и храна има обезпечена на летището. Абсолютно всички разноски със съответните разноски и документи без да има ограничаване на разхода ще бъдат осребрени против съответните документ ", уточни Байков.
По думите на шефа на организацията полетът е отсрочен за 15:30 през днешния ден. На отправените запитвания към самолетната компания към момента нямаме отговор.
От Външно министерство оповестяват, че все още няма постъпили позвънявания от български жители с молба за подпомагане за случая. При потребност от подпомагане туристите могат да се свържат с генералното консулство на България в Милано на телефон 0039-3337826043 или на e-mail:

Българска национална телевизия >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР