Блокът БРИКС въвежда BRICS Pay - нова платформа за финансови

...
Блокът БРИКС въвежда BRICS Pay - нова платформа за финансови
Коментари Харесай

БРИКС: Британска банка интегрира платежната система на съюза

Блокът БРИКС вкарва BRICS Pay - нова платформа за финансови разплащания за страните членки. Този способ на заплащане се създава от няколко години.

През 2019 година приложението BRICS Pay беше показано на конференция, на която беше демонстрирана покупка на южноафриканско вино в магазин в Москва благодарение на мобилното приложение BRICS Pay.

БРИКС има вяра, че тази нова платежна услуга ще рационализира комерсиалните и финансовите транзакции сред страните членки посредством опростяване на заплащанията. Страните членки на БРИКС интензивно се стремят към дедоларизация и избират потреблението на съответните си национални валути. Тази нова платежна система ще форсира този развой.

Standard Chartered Bank в Обединеното кралство интегрира BRICS Pay в своята платформа за цифрови разплащания, което разрешава на клиентите ѝ да правят заплащания в страни от БРИКС.

Самата система употребява блокчейн технология, макар че не е цифрова валута на централната банка (CBDC) или криптовалута. Тя действа като цифрова услуга без единна призната валута, което дава опция на всеки член на БРИКС да употребява родната си валута.

Освен това Държавната банка на Индия пусна мобилно приложение, основано на BRICS Pay, за трансгранични транзакции, а съветската Sberbank си партнира с платежната система, с цел да улесни интернационалните заплащания.

BRICS Pay служи за няколко съществени цели. Преди всичко тя подкрепя интернационалната търговия, улеснявайки трансграничните заплащания сред компании, вложенията и микрофинансирането. Това бележи забележителна крачка към обезпечаването на опция за безпроблемни транзакции в действително време в търговията сред страните членки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР