Блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - Лесово,

...
Блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - Лесово,
Коментари Харесай

Протести на Възраждане блокираха три ГКПП-та

Блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - " Лесово ", " Йовково " и " Русе " започнаха от партия " Възраждане ", заяви БНР.

По информация на депутатът от Ямболски изборен регион Никола Димитров на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово има 300 протестиращи с близо 90 автомобила.

Причина за недоволството е отхвърлянето от Конституционния съд (КС) на предлагането за Референдум за опазване на българския лев.
 Конституционен съд: Референдум за лв. вярно няма да има
Конституционен съд: Референдум за лв. вярно няма да има

Възраждане и Има Такъв Народ оспориха решението на Народните представители

Наред с това от " Възраждане " се опълчват и на, което, съгласно тях, ще убие рибарския бранш и ще унищожи дефинитивно туризма. Техни опасения са свързани и с предприятията от Маришкия басейн и енергийния суверенитет на страната.

Част от претекстовете за блокадата е и превръщането ни в територия, която ще бъде обитаема с мигранти. Подготвят ни за буфер сред Африка и Азия и западния свят, обявиха от " Възраждане " в известие до медиите.

Той не даде безапелационен отговор до по кое време ще продължи митингът.

" Конституционният съд се подигра с волята на 604 000 българи, които желаеха да бъдат питани дали да се одобри еврото и по кое време да се одобри еврото. Това безвластие, което се случва в страната, е време да спре. Затова и ние избрахме да блокираме с изключение на " Лесово ", сега са блокирани още две ГКПП-та, които са прилежащи да други страни - на Румъния, и на Сърбия. Движението е спряно, напрежение няма. Организирали сме лента за пропускане на коли за спешна помощ и пожарни, което е редно да го има. Ние показваме волята си на митинг. На Лесово ще продължим митинга до когато можем ", уточни той.

На граничния пункт " Йовково " също са се събрали протестиращи.
 Австрия за Шенген: България да одобри бежанци, изключително от Афганистан и Сирия
Австрия за Шенген: България да одобри бежанци, изключително от Афганистан и Сирия

Виена желае забележим прогрес в отбраната на външните граници на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР