Блогър от известния канал Moore’s Law Is Dead сподели вътрешна

...
Блогър от известния канал Moore’s Law Is Dead сподели вътрешна
Коментари Харесай

Слух: видеокартата GeForce RTX 4060 Ti с 16GB памет е пусната в малък тираж

Блогър от известния канал Moore’s Law Is Dead показа вътрешна информация по отношение на продажбите на новата видеокарта GeForce RTX 4060 Ti с 16 GB памет. Още преди формалния старт на продажбите мнозина показаха подозрения по отношение на целесъобразността на сходен модел, заради високата му цена. Препоръчителната цена на графичния ускорител е $499, само че съществува и варианти, която е по-скъпа — $600, което надвишава цената на GeForce RTX 4070. Въпреки това, Nvidia и сътрудниците ѝ са наясно с вероятностите на GeForce RTX 4060 Ti 16GB, тъй че пуснаха новата видеокарта в дребен стеснен тираж.

По данни на Moore’s Law Is Dead, някои търговски вериги в Съединени американски щати (напр. Micro Center) не са получили нито една от тези графични карти. Твърди се, че в Съединени американски щати са доставени единствено 10 хиляди видеокарти, което е извънредно малко за подобен огромен пазар. Същевременно, началните доставки на GeForce RTX 4090 варират от 80 до 120 хиляди броя. Дори в случай че някой реши да си купи GeForce RTX 4060 Ti с двойно повече памет, не е обезпечено, че ще успее. Това припомня за недостига на графичните карти от серията RTX 30 по време на майнинг-бума.

Изглежда, че самата Nvidia има дребен интерес към новия артикул. Дори не бяха предоставени видеокарти от този модел за тестване и ревюта. До момента нямаше нито едно ревю на GeForce RTX 4060 Ti 16GB от профилирано издание. И първите проби от MSI могат да се нарекат разочароващи, защото версията с 16 GB не се отличава изключително от 8 GB графична карта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР