Близо три месеца след като Русия започна това, което официално

...
Близо три месеца след като Русия започна това, което официално
Коментари Харесай

ЕС: Русия е извършила кибератака срещу Украйна час преди инвазията в страната

Близо три месеца откакто Русия стартира това, което публично назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, Европейският съюз във вторник упрекна Русия в хипотетично предприемане на хакерска атака против прилежащата страна, час преди началото на нашествието.

" Кибератаката е осъществена час преди съветската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година, която да улесни военната експанзия ", се споделя в изказване, издадено от името на 27-те страни от Европейски Съюз. Върховният представител по външните работи и сигурността Политика Жозеп Борел.

Изявлението не дава никакви доказателства или детайлности за метода, по който се е случила хакерската атака.

„ Тази хакерска атака е имала доста влияние, причинявайки неселективни спирания в връзката на обществени органи, компании и физически лица в Украйна и е засегнала няколко държави-членки на Европейски Съюз “, се споделя в изказването.

Борел сподели на конференция, че това е първият път, когато Европейски Съюз намерено упреква съветските управляващи в сходен тип офанзива. Досега Европейски Съюз постоянно е казвал, че хакерските атаки идват от Русия, само че не ги приписва на съветските управляващи.

„ Този ​​път можем да го припишем на съветското държавно управление “, сподели Борел.

В взаимното изказване се споделя, че Европейски Съюз „ в тясно съдействие със своите сътрудници “ има намерение да предприеме нови ограничения „ за попречване, обезкуражаване и въздържане на Русия от сходно злонамерено държание в киберпространството “.

В него се прибавя, че Европейски Съюз ще продължи да дава " политическа, финансова и материална помощ в съгласуваност с Украйна, с цел да ускори нейната резистентност на хакерски атаки ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР