Близо половината клиенти на столичното парно ще останат без топла

...
Близо половината клиенти на столичното парно ще останат без топла
Коментари Харесай

Почти половин София остава без топла вода в началото на август

Близо половината клиенти на столичното парно ще останат без топла вода за седмица при започване на август поради тествания на основния газопровод на топлофикацията, само че и поради ремонт на тръбопровод, захранващ сдружението. Това оповестиха пред публицисти представители на общинското топлоснабително сдружение в петък.

Проблемите с топлата вода за софиянци ще продължат от 2 до 9 август. Засегнати ще са всички източни квартали, където даже сривът на доставките ще е до 11 август, и огромна част от централните.

Реално ще бъде спряна работата на топлоцентралите, обслужващи два от четирите региона на на столичното парно – Топлоелектрическа централа " София " и Топлоелектрическа централа " София Изток ". Последната мощ зарежда с топлоенергия 40 на 100 от клиентите на сдружението, само че се постанова да бъде спряна поради тестване на основния газопровод от " Казичене " до Топлоелектрическа централа " София-Изток ", което се прави от Държавния механически контрол на 10 години. Ще се ревизира и положението на вътрешните газопроводи на централата, което би трябвало да се направи следващата година, само че ще стане по-рано дружно с другата, с цел да се понижат неудобствата за жителите, изясни Росен Флоров, шеф на Топлоелектрическа централа " София – Изток ".

" Съобразили сме да стане през месец август, когато най-вече столичани са в отпуск и не са в София ", сподели той.

" Успоредно с инспекцията и изпитването на газопроводите ще правим и ремонт по топлопроводната мрежа. Трябва да се извърши и изпитване на частична здравина на магистралните водопроводи по топлопроводната мрежа за оптимално минимизиране на повредите ", добави Фролов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР