Близо половината българи (46%) ще гледат предстоящото Световно първенство по

...
Близо половината българи (46%) ще гледат предстоящото Световно първенство по
Коментари Харесай

Близо половината българи ще гледат Световното първенство по футбол

Близо половината българи (46%) ще гледат идното Световно състезание по футбол. Сходен дял (47%) заявяват, че няма да го гледат. Съвсем предстоящо има основна динамичност в разбивката по пол, като 80% от гледащите ще са мъже, а дамите ще са единствено 16%. Това са резултатите от постоянното изследване на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “, отдадено на настройките на българите към идното Световно състезание по футбол.

15% от пълнолетните българи заявяват, че ще гледат съвсем всички мачове от международното, а 20% декларират, че ще наблюдават множеството мачове. Други 15% декларират, че ще гледат едвам няколко мача от шампионата.

Българите ще поддържат в по-голяма степен футболните тимове от европейските страни – Германия (12%), Испания (11%), Англия (9%). Едва на четвърто място по поддръжка е тим от Южна Америка – Бразилия с 6%. Домакините на международното – Русия ще бъдат подкрепяни от 5% от българите. Половината от българите не знаят или не могат да преценяват кого биха подкрепяли.

На въпрос кой съгласно тях ще завоюва Световното състезание по футбол тази година, се възпроизвеждат сходни данни като тези за поддръжката. 12% считат, че Германия ще завоюва, 8% считат, че това ще е Испания, други 8% Англия и Бразилия.

Два пъти повече от българите (37%) са на мнение, че тимовете от Европа са по-добри по футбол от тези от Южна Америка (16%).

Българите избират в най-голяма степен да гледат мачовете от Световното състезание „ у дома с другари “ (16%), а 13% избират това да е „ у дома със фамилията “. Всеки десети заявява, че избира да гледат мачовете в „ заведение с другари “. Заведението е избор в по-голяма степен на най-младите (18-29 г.), което е обяснимо с това, че това са хората с по-малко фамилни отговорности и по-динамичен метод на живот. 7% пък от интервюираните декларират, че ще наблюдават мачовете от Световното сами от у дома.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР