Близо хиляда души се събраха по улиците и плажовете на

...
Близо хиляда души се събраха по улиците и плажовете на
Коментари Харесай

Близо 1000 души се събраха за масова гола снимка във Финландия

Близо хиляда души се събраха по улиците и плажовете на Куопио, в централната част на Финландия, за всеобща гола фотография на американския фотограф Спенсър Туник, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

" Днес страната на хилядите езера се трансформира в страна на хилядите голи тела ", сподели пред Агенция Франс Прес Спенсър Туник, прочут с всеобщите си голи фотоси, до момента в който доброволците бяха направлявани по високоговорител.

Участниците първо позираха на улицата, към цветни съоръжения, а по-късно на плажа и във водата.

" Исках да вкарам тялото в унисон с Куопио и езерата на Северна Финландия ", изясни художникът, изразявайки дълбоката си признателност към доброволците, подготвени да му театралничат измежду нощ.

" Много рядко се случва да се даде опция на публиката да взе участие в креативния развой ", сподели Спенсър Туник.

През ноември към 2500 души се събраха голи на плаж в Сидни, Австралия, като част от апаратура на същия художник, предопределена да увеличи осведомеността за рака на кожата. Събитието, наречено " Съблечи се за рака на кожата ", беше проведено в съдействие с асоциация, която предизвиква австралийците да си вършат постоянни профилактични прегледи при кожен лекар.

Спенсър Туник се популяризира с организирането на всеобщи голи фотоси на известни места по света. През 2010 година той снима повече от 5000 души пред Операта в Сидни, а през 2007 година разсъблече рекордните 18 000 души на пл. " Сокало " в мексиканската столица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР