Близо хиляда души са задържани в Русия на вчерашните антивоенни

...
Близо хиляда души са задържани в Русия на вчерашните антивоенни
Коментари Харесай

Близо 1000 души са задържани в Русия на вчерашните протести срещу войната

Близо хиляда души са арестувани в Русия на вчерашните антивоенни митинги, заяви изданието Каспаров.ru.

По информация на MSK1.RU, в Москва още от сутринта на Манежния площад са били сложени заграждения. Полицаите са спирали минувачите и са обискирали персоналните им движимости. Сътрудници на спецчастите са разгласявали по мегафон, че всеки преминаващ по площада " се намира в зона на допустимо осъществяване на акция ", за която няма позволение от управляващите, и са евентуални участници в демонстрацията.

Полицията е призовала минувачите да изоставен площада.

Отбелязва се, че полицията изключително жестоко е разпръснала публицистите, които са пристигнали да отразят митинга в Москва. На Манежния площад са пристигнали и деятели на проправителственото придвижване НОД. Един от тях е бил арестуван, само че скоро по-късно е освободен.

На антивоенен протест в центъра на Санкт Петербург служителите на реда също целеустремено са задържали публицисти - още при започване на акцията и преди нейното започване. През първите няколко минути са отведени в полицейските коли публицистите Анастасия Рогачева, Андрей Окун, Анастасия Романова, Ксения Клочкова и Ангелина Трофименко.

В цяла Русия имаше митинги, написа в. " Новие вести ". Освен в Москва и Санкт Петербург, неразрешени от управляващите манифестации се организираха в Новосибирск, Красноярск, Екатеринбург, Нижний Тагил и други

По данни на ОВД-инфо, до тази заран са арестувани над 918 души в 37 града. В Москва задържаните са минимум 451. В Екатеринбург - минимум 64-ма.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР