Близо една четвърт от компаниите планират да увеличат работната сила

...
Близо една четвърт от компаниите планират да увеличат работната сила
Коментари Харесай

Глад за кадри през следващите шест месеца



Близо една четвърт от фирмите възнамеряват да усилят работната мощ през идващите шест месеца. Това демонстрира първото национално проучване на Българската конфедерация по заетостта. В същото време 6% от бизнеса предвижда съкращения, 45% ще резервира числеността на чиновниците си, а 26% от организациите не са сигурни по отношение на проектите си за наемане. Изследването демонстрира, че претендентите за работа могат да чакат най-вече кариерни благоприятни условия в София, Пловдив, Варна и Бургас. Русе е единственият район, в който заетостта няма да пораства до края на март идната година. Надя Василева , ръководител на конфедерацията разяснява:

" Въпреки че съвсем всички браншове и райони ще търсят чиновници, гладът за фрагменти ще продължи да бъде главен проблем пред бизнеса ".

Най-оптимистични проекти за наемане на нови чиновници споделят работодателите от секторите „ Информационни технологии ”, „ Производство ” и „ Аутсорсинг ”. Секторите „ Хотелиерство и ресторантьорство ”, „ Селско, горско и рибно стопанство ”  и „ Добивна индустрия ” ще предложат минимум благоприятни условия за работа през идната половин година.

Цялото изявление чуйте в прикачения звуков файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР