Близо един милион и половина абонати в Украйна останаха без

...
Близо един милион и половина абонати в Украйна останаха без
Коментари Харесай

Милиони останаха без ток в Украйна. Москва разпореди евакуация на Херсон

Близо един милион и половина клиенти в Украйна останаха без ток след нова серия от масирани съветски удари против електрическата инфраструктура в страната. Новината заяви Кирило Тимошенко , заместник-ръководителят на канцеларията на президента Володимир Зеленски .

„ Към този миг 672 000 клиенти са без електрозахранване в Хмелницка област, 188 400 - в Николаевска област, 102 000 - във Волинска област, 242 000 - в Черкаска област, 174 790 - в Ровненска област, 61 913 - в Кировградска област, и 10 500 - в Одеска област “, сподели Тимошенко.

От началото на войната Русия в Украйна. В последните седмици ударите с ракети и дронове против сходни обекти, както и цели в редица градове, зачестиха. Това съответствува с назначението на ген. Сергей Суровикин за главнокомандващ на съветските сили в Украйна.

„ Стабилността на енергетиката на цялата ни страна зависи от всеки град и област на Украйна. Моля, ограничете потреблението на уреди, които употребяват доста електричество “, сподели Володимир Зеленски в свое послание.

Украинският министър председател Денис Шмигал предизвести за „ ново миграционно цунами “, в случай че Русия продължи офанзивите си против гражданската инфраструктура.

„ Ако в Украйна няма повече сила, електричество и вода, това може да провокира ново миграционно цунами “, сподели той преди присъединяване си на конгрес в Берлин в понеделник. Той оцени вредите върху Украйна от началото на войната на 750 милиарда $.

В същото време съветските управляващи в окупирания Херсон разпоредиха 60-хилядното население на града „ неотложно “ да го напусне. Евакуацията в Херсонска област, в която беше извършен противозаконен референдум за присъединение на Русия, стартира преди дни. Причината е масираното нахлуване на украинската войска, която се чака да направи опит да освободи основния град.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР