Близо два месеца след началото на клиничните изпитвания на египетската

...
Близо два месеца след началото на клиничните изпитвания на египетската
Коментари Харесай

COVID: Доброволците, които изпитват египетската ваксина, са в стабилно състояние

Близо два месеца след началото на клиничните изпитвания на египетската ваксина против коронавирус " КОВИ-ВАКС " (COVI-VAX), доктор Осама Азми от Националния проучвателен център разгласи, че участващите доброволци са в " устойчиво положение ", написа онлайн изданието на списание " Иджипт тудей ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29930
По думите му първата фаза на изпитванията в огромна степен е потвърдила ефикасността на имунизацията, без да се следят нездравословни за здравето странични резултати.

Д-р Азми, който е шеф на националната Комисия за клиничните изпитвания, изясни, че египетският препарат би трябвало да премине през три етапи на изпитване.

В първата, която се организира сега, вземат участие 72 доброволци на възраст сред 18 и 50 години, които дават отговор на редица условия - да не страдат от хронични болести, да не са оперирани, да не са страдали от болести на имунната система и да не са употребявали наркотични субстанции. Те се изследвани обширно, с цел да е несъмнено, че не са инфектирани с ковид и не са имунизирани.

Втората фаза ще продължи към 60 дни и ще включва петстотин доброволци, а в третата фаза ще вземат участие няколко хиляди. Азми прикани жителите да се включат в клиничните изпитвания, като посочи, че преди да получат " КОВИ-ВАКС ", те ще преминат през обстойни медицински прегледи и ще бъдат застраховани.

След като приключат всички етапи, египетската ваксина ще може да получи утвърждението на здравните управляващи, с цел да бъде прилагана наред с наличните сега в страната ваксини, добави той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29930  Коронавирус хоспитализациите във Франция означиха най-големия си скок от ноември 2020 година Коронавирус хоспитализациите във Франция означиха най-големия си скок от ноември 2020 година  Учениците в Плевенско в клас след Коронавирус тест Учениците в Плевенско в клас след Коронавирус тест  Министерство на здравеопазването с конкретизиране за разпространяването на COVID-19 в Северен централен регион на Националния действен проект Министерство на здравеопазването с конкретизиране за разпространяването на COVID-19 в Северен централен регион на Националния действен план
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР