Близо 90% от хората в Хенан, третата по население провинция

...
Близо 90% от хората в Хенан, третата по население провинция
Коментари Харесай

Китайска провинция съобщи за 88 милиона заразени с COVID-19

Близо 90% от хората в Хенан, третата по население провинция в Китай, към този момент са инфектирани с COVID-19. Това оповестиха локалните здравни управляващи, представени от БиБиСи. Държавният служителят Кан Куанчен разкри, че инфектираните са към 88.5 милиона души.

Кан не посочи времева линия по кое време са се случили всички инфекции. По думите му визитите в клиниките за лекуване на тресчица в провинция Хенан са достигнали своя връх през декември. Броят на случаите за провинция Хенан е в ослепителен контрастност с данните за COVID-19 от централното държавно управление. Според публични данни единствено 120 000 души в страната с население от 1,4 милиарда са били инфектирани, a 30 са умряли след смяната на Covid политиката.

След като всеобщите проби към този момент не са наложителни, държавните данни към този момент не отразяват същинския мащаб на епидемията. Други локални и провинциални чиновници също дават данни, доста разнообразни от тези от централното държавно управление.

След като прекрати политиката си за " Нулев коронавирус " Китай се бори се голямо повишаване на случаите.

Междувременно китайските здравни чиновници оповестиха, че няма да включат антивирусното лекарство на Pfizer Paxlovid в главните си схеми за здравно обезпечаване вследствие на високата цена, представена от американската компания. Медикаментът, краткотрайно затрупан от необятната скица за здравно обезпечаване на Китай до 31 март, означи внезапно нарастване на търсенето, откакто случаите на Covid в Китай скочиха предишния месец.

Pfizer ще продължи да си сътрудничи с китайското правителство и всички съответни заинтригувани страни за " несъмнено и съответно доставяне " с лекарството.

Пекин премахна и наложителната карантина за всички интернационалните идващи и отвори границата си с Хонконг. Очаква се броят на болестите да скочи, до момента в който страната чества лунната Нова година по-късно този месец.
ТЕМА преди 2 дни 24276 преди 3 дни 21301 преди 4 дни 1975
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР