Близо 89 000 жени и момичета са били убити в

...
Близо 89 000 жени и момичета са били убити в
Коментари Харесай

Броят на убитите жени през 2022 г. - невиждан от 20 години насам

Близо 89 000 дами и девойки са били убити в света през 2022 година - най-високата цифра на годишна база, записана през последните две десетилетия. Това демонстрира изследване, оповестено от Организация на обединените нации и представено от " Синхуа ".

Изследователската информация, оповестена от Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността, допуска, че нарастването на убийствата на дами е настъпило " макар спада в общия брой убийства ".

55% от убийствата на дами през предходната година са осъществени от членове на фамилиите им или от интимни сътрудници против 12% от убийствата на мъже, осъществени в техния дом.
 С невиждана акция Интерпол търси самоличността на 22 убити дами
С невиждана акция Интерпол търси самоличността на 22 убити дами

Убийствата са осъществени сред 1976 година и 2019 година

Контрастът акцентира " тревожната действителност, че домът надалеч не е безвредно леговище за дамите и девойките ", означават от Организация на обединените нации.

" Тревожният брой убийства на дами е блестящо увещание, че човечеството към момента се бори с надълбоко вкоренени неравенства и принуждение против дами и девойки ", съобщи изпълнителният шеф на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността Гада Уали.

" Правителствата би трябвало да влагат в по-приобщаващи институции, с цел да сложат завършек на безнаказаността, да засилят предварителната защита и да оказват помощ на жертвите - от реагиращите на първа линия до правосъдната система - да сложат завършек на насилието, преди да е станало прекомерно късно ", настоя тя.
 Четири пъти повече са жертвите на домашно принуждение през 2022 година
Четири пъти повече са жертвите на домашно принуждение през 2022 година

Спрямо година по-рано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР