Близо 8000 украинци са преминали границата с Румъния при град

...
Близо 8000 украинци са преминали границата с Румъния при град
Коментари Харесай

Екип на bTV: 8000 украинци са преминали границата с Румъния при Сирет


Близо 8000 украинци са минали границата с Румъния при град Сирет за последното денонощие. По-лесно е за хората, които имат родственици. Останалите би трябвало да разчитат на доброволците, които им оферират заслон в домовете си или в хотели.

Това обаче е краткотрайно решение. Съседните на Украйна страни се готвят за филантропична рецесия. На граничния пункт има и хора от България, пристигнали да оказват помощ.

Снимка: btvnovinite.bg


Сред множеството доброволци на границата е и Драго Енчев. Дошъл е тук със собствен другар, с цел да помогне на няколко дами и техните деца.

" Взели сме две майки от Запорожието с децата им. Велико Търново имали роднини и имаме място за още една майка с едно дете. По групите има доста искащи, всичко в региона е заето, хотелите са цялостни ", изяснява Драго.

Докато потегля да търси още една майка с дете, които да качи в автомобила за България, срещаме следващите бежанци, тръгнали да търсят нов дом в друга европейска страна.

" Сами знаете какъв брой е мъчно, война е. Тежко е. С щерка ми съм и с племенницата ми с нейното дете. Отиваме в Италия ", споделя Мария

" Мъжът ми остана там, брат ми остана там - всички. Дойдохме тук, тъй като непрекъснато има бомби. Аз дълго време не можех да изляза от Киев ", споделя и Татяна

Снимка: btvnovinite.bg


Днес времето е още по-студено. Веднъж прекосили границата, всички се насочват към палатковия лагер, за се стоплят, да се нахранят и по-късно да продължат пътя си.

Работим на смени на 6 часа. Тук подготвяме по 200 порции храна на всеки 4 часа. Хората не приказват доста, споделят хората от кухнята

След половин час Драго Енчев съумява да откри още една майка с дете, които имат потребност от превоз до Бургас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР