Близо 8% от акциите на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД

...
Близо 8% от акциите на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД
Коментари Харесай

Около 300 инвеститори подкрепиха плановете на Телелинк за растеж

Близо 8% от акциите на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД бяха сполучливо пласирани измежду вложители в границите на Транш 1 от предлагането на сдружението на "Българска фондова борса " АД, оповестиха от сдружението. От 8 до 11 юни продаващите акционери Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов са продали общо 982 487 броя акции с закрепена цена на продажба от 7.60 лева за акция.
"Щастлив съм, че акционерната ни конструкция след предлагането е разширена, включвайки нови задгранични и български вложители. За нас е от изключителна значимост, че макар сложната икономическа и пазарна обстановка вложителите ни се довериха ", отбелязва Иван Житиянов, изпълнителен шеф на компанията.
Според Радослава Масларска, ръководител на съвета на шефовете на "Елана Трейдинг ", които са управител на емисията, най-големият триумф е привличането в сдружението на задгранични вложители - нещо, което не се бе случвало от много време на българския пазар. Българските институционални и самостоятелни вложители също поддържаха пазара.
Новите акционери в компанията включват към 300 български и задгранични компании и самостоятелни вложители, като от тях делът на институционалните вложители е почти 80%. Сред останалите самостоятелни вложители са и значителен брой чиновници на сдружението, както и част от корпоративното и административно управление, като от тях делът на институционалните вложители е почти 80 на 100. Сред останалите самостоятелни вложители са и значителен брой чиновници на сдружението, както и част от корпоративното и административно управление.

Участието на мениджмънта и част от чиновниците приказва за доверие в компанията и дълготрайните вероятности, които виждат в нейното развиване, разяснява още Житиянов, който също е закупи акции в границите на предлагането.
Съгласно признатата от продаващите акционери Процедура за продажба, в границите на Транш 1 в началото бяха препоръчани общо 875 000 акции или 7% от капитала на сдружението. В резултат на високия интерес и в сходство с Процедурата, след това бяха препоръчани още 107 487 акции, които също бяха продадени сполучливо.

Следващият Транш 2 от предлагането на акции ще бъде през есента на 2020 година, като размерът и цената, на която ще се оферират, ще бъдат избрани съгласно първичните проекти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР