Близо 700 души са починали в резултат на метеорологични катастрофи

...
Близо 700 души са починали в резултат на метеорологични катастрофи
Коментари Харесай

Стотици загинали в резултат на метеорологични катастрофи през 2021 г. в САЩ

Близо 700 души са умряли вследствие на метеорологични произшествия през 2021 година в Съединени американски щати. Подобно равнище не е достигано от 2011 година, се споделя в отчет на Американската национална организация за атмосферни и океанографски проучвания, съобщи Франс прес.

Годината е била белязана от рискови метеорологични явления в задачите щати, по-специално изключителна жега и опустошителни метеорологични събития, се споделя в документа.

В него има данни за жертвите от 48 щата, без Аляска и Хавай. Жертвите са 688, което е над два пъти и половина повече спрямо жертвите през 2020 година, когато те са били 262.

Човешката активност е в основата на рисковите климатични промени , изразяващи се в по-силни метеорологични събития по целия свят.

20 сходни феномена са предизвикали вреди в Съединени американски щати в размер на над 1 милиард $. Сред тях са четири урагана, три торнада, наводнения, два пожара и горещи или студени талази.

В документа също така се загатва, че 2021 година е била четвъртата най-гореща година за 127 години на измервания със междинна температура от 12,5 градуса по Целзий за цялата континентална част на Съединени американски щати.

А декември е бил най-топлият, регистриран в историята на измерванията, с температури от 3,7 градуса по-високи от междинното. Средната температура за 2021 година е била с към 1,3 градуса по висока от междинната за 20-и век.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР