Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса с турска

...
Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса с турска
Коментари Харесай

Контрабанда на парфюми спряха на „Капитан Андреево

Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса с турска регистрация са открити при взаимни дейности на митничарите от пункта „ Капитан Андреево “ и служители на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи в Хасково, оповестяват от Агенция „ Митници “.

По сигнал на организацията на 10 септември в региона на Хасково служителите на реда засекли придвижването на трите транспортни средства и ги насочили за щателна митническа инспекция на „ Капитан Андреево “. Шофьорите- турски жители, показали документи за транспортираната стока - лавици за магазини от Турция за Германия. При инспекцията митничарите открили, че вместо оповестената стока в товарните пространства има кашони с общо 64 950 парфюма с лого на известни търговски марки.

Контрабандната стока е арестувана. На водачите са формирани актове по Закона за митниците.

Акцията е извършена откакто група от четири микробуса, влизащи от Турция с една и съща оповестена стока – лавици за магазини, е селектирана на база „ разбор на риска “. Движението на транспортните средства е проследено и първият явил се на излаз от страната микробус е спрян за планувана щателна митническа инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин – Калафат. В товарния му отсек от Търговско дружество Митница-Русе разкрили 21 690 контрабандни парфюма от разнообразни търговски марки. Останалите три микробуса създали опит да избегнат контрола и не се явили на изходната точка, заради което се е стигнало до издирването им със съдействието на Министерство на вътрешните работи.

За първите 10 дни на месец септември митничарите на „ Капитан Андреево “ са задържали над 150 000 текстилни произведения, парфюми, обувки и аксесоари със подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР