Близо 600 нови контейнери за битови отпадъци ще бъдат поставени

...
Близо 600 нови контейнери за битови отпадъци ще бъдат поставени
Коментари Харесай

Поставят близо 600 нови контейнери за смет във Велико Търново

Близо 600 нови контейнери за битови боклуци ще бъдат сложени във Велико Търново на мястото на старите съдове от вида „ бобър “.

Подмяната към този момент стартира и ще продължи до лятото.

Новите контейнери събират близо 2,5 пъти повече количества боклуци, направени са от стомана, структурата им не разрешава протичане, капаците се затварят незабавно след изсипването на сметта.

Едва няколко часа след слагането им в кв. „ Колю Фичето “ са налице и първите недобросъвестни прояви – торбите с боклуци се оставят до контейнера, а не в него. В тази връзка Община Велико Търново прецизира, че новите съдове се отварят както ръчно по този начин и с крайник – посредством натискане на педал в основата им. Изсипването на сметта от тях в профилираните машини е напълно автоматизирано – новите камиони са с платформи, които повдигат контейнерите и няма кой да върви и да събира случайно оставените до тях отпадъци.

Смяната на контейнерите е част от политиките на Общината за възстановяване на услугите по непорочност. Струпването на отпадъци към новите съдове демонстрира липса на гражданско съзнание. Община Велико Търново моли при определяне на сходни практики да бъдат подавани навреме сигнали в отдел „ Околна среда “ на телефони 062619502 и 062619522.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР