Близо 60 на сто от българите очакват, че следващата година

...
Близо 60 на сто от българите очакват, че следващата година
Коментари Харесай

„Алфа рисърч“: Близо 60 на сто от българите очакват следващата година да е по-лоша за страната ни

Близо 60 на 100 от българите чакат, че идната година ще бъде по-лоша за страната ни. Това сподели Боряна Димитрова, шеф на организация „ Алфа рисърч “ по време на Powers Summit - новаторска платформа за конструктивен, действен разговор, лице в лице сред властта, бизнес водачите, науката и гражданския бранш, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Проучването е извършено в интервала 1 – 13 декември 2022 година, измежду 1023 пълнолетни жители от цялата страна, посредством директно стандартизирано изявление с таблети. Само 18 на 100 от запитаните имат упованието, че идната година ще бъде по-добра за България.

 

Дори и в бурните политически 2016-2017 година, даже по време на коронавирус пандемията, обичайният новогодишен оптимизъм и мобилизацията на българите не са спадали под 50%-55%. В края на 2022 година те обаче бележат срив от 20 процентни пункта, демонстрира изследването.

 

Ако във връзка с персоналния живот, изключително измежду младото и междинното потомство, има и оптимисти, то упованията за света и за България през 2023 година са съвсем единомислещо отрицателни.

 

По думите й 64% са на мнение, че икономическата обстановка в страната се утежнява, което дружно с политическата рецесия поражда всеобщо споделен публичен скептицизъм.

 

Да се стигне до предварителни избори идната година чакат 57 на 100 от запитаните, сподели още Димитрова и добави, че 35% считат, че ще се стигне до обществени митинги. Всеки трети чака да се усилят приходите и виталният стандарт.

 

Хората не са специалисти, по какъв начин ще стане смяната в България би трябвало да се уточни от специалисти, от бизнеса, от политиците, добави Димитрова.

 

На форума „ Власт, чувай! “ участват народни представители, министри, дипломати и други

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР