Близо 60 исторически, културни и природни забележителности в Североизтока, определени

...
Близо 60 исторически, културни и природни забележителности в Североизтока, определени
Коментари Харесай

Шест маршрута със забележителности повеждат млади пътешественици в Североизтока

Близо 60 исторически, културни и естествени забележителности в Североизтока, избрани с училищен "вот ", ще притеглят млади туристи и от Европа, оповестиха от Регионалния исторически музей за квалифицираните към този момент шест тура с поддръжката на програмата на Европейския съюз "Еразъм+ ".

Новата туристическа карта, която ще разпространява обекти и в Източна Румъния, Южна Гърция и Южна Испания, е начертана от 10 просветителни и други организации в страните сътрудници.

Шестте маршрута повеждат по следите на Българския подем, на археологическите открития, литературното завещание, възкресяват паметта за Първата международна война, разкриват и естествени чудеса. Младите пътешественици ще могат да посетят етнографския комплекс "Стария Добрич ", Военното гробище-музей в добруджанския град, историческия нос Калиакра, "Двореца " в Балчик, Военноморския музей във Варна, резервата "Сребърна ", храмове, манастири, базилики, замъци, каменни чешми в района.

В туристическите турове, които са налични в мобилно приложение, могат да бъдат включени обекти от цяла България, стига да постъпят оферти от пътешественици на възраст 13-19 години, сподели Димитър Атанасов от екипа на интернационалния план.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР