Близо 60 души са ранени при големия пожар, разразил се

...
Близо 60 души са ранени при големия пожар, разразил се
Коментари Харесай

Десетки хора пострадаха при пожара в Ростов на Дон

Близо 60 души са ранени при огромния пожар, разразил се през вчерашния ден в историческия център на съветския гр. Ростов на Дон, съобщи Българска телеграфна агенция. Пострадали са 120 здания, 98 от които са жилищни. Около 50 души се намират в център за краткотрайно настаняване, където не престават да идват поръчки от хора, останали без домове.

Пожарът е избухнал в дървена къща в центъра на града. Огънят бързо се трансферира в прилежащи здания, подкрепят от мощния вятър със скорост 15 м/сек., като се е разпрострял на повърхност от 10 хиляди кв. метра. По преодоляването му са работили 2 хиляди пожарникари, профилирана техника, хеликоптери и самолети. Пламъците са били локализирани към 19 ч. московско време.

Заради пожара бяха евакуирани краткотрайно 650 души, а газоснабдяването и електроподаването в засегнатия регион бяха спрени превантивно. Медицинска помощ са получили 45 души, измежду които трима служители на реда и помощник на министерството на изключителните обстановки. Деветима души са били признати в болница.

Руски медии цитират локални поданици, които настояват, че пожарът може да е тенденциозен, защото бизнесмени в областта на недвижимите парцели желаят да се снабдят със земя в центъра на града. Полицията е възбудила наказателно дело за съзнателно заличаване или разваляне на непознато имущество, което планува наказване до 5 година затвор. Според органите на реда пожарът може да е породен от възпламеняване на битова техника в къща в града, а след това пламъците се трансферирали на прилежащите здания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР