Близо 6% повече приходи от продажби през 2018 г. на

...
Близо 6% повече приходи от продажби през 2018 г. на
Коментари Харесай

1.4 трилиона долара са генерирали най-големите компании за потребителски стоки

Близо 6% повече доходи от продажби през 2018 година на стойност 1.4 трилиона $ са генерирали най-големите компании за потребителски артикули в света по отношение на миналата година. Компаниите са повишили своята доходност със междинна възвръщаемост от 18.2%, демонстрира разбор на консултантската компания OC & C.

"Рентабилността доближи най-високото си равнище до момента ", означи съавтора на проучването Кристоф Трайбер. В класацията челна позиция заема Nestlé с доходи от 93.4 милиарда $, следвана от Procter & Gamble със 66.3 милиарда $ и PepsiCo, която има доходи от 64.7 милиарда $. Броят на китайските и японските корпорации измежду водещите огромни компании за потребителски артикули нараства като те генерират 15 на 100 от общите доходи на Топ 50 в класацията.

Изследването на специалистите от OC & C се основава на основни данни на издаващите финансовите си резултати компании в сегмента "Бързооборотни потребителски артикули ". Трайбер отбелязва, че растежът на размерите на продадените артикули се дължи главно на обстоятелството, че след няколко години на мегасливания и придобивания, вложенията в бързоразвиващите се браншове са се изплатили. Друг фактор, който той показва е и че все по-често огромните компании купуват по-малки или започващи компании.

Анализът отбелязва отличната икономическа успеваемост на фирмите. Петдесетте най-хубави компании са понижили оперативните си разноски през 2018 година по отношение на 2017 година с 0.2%. Спестяването може и да забави растежа, в случай че се пренебрегне маркетингът, е заключението на OC & C.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР