Близо 5500 са украинските бежанци на територията на Пловдивска област,

...
Близо 5500 са украинските бежанци на територията на Пловдивска област,
Коментари Харесай

5 500 са украинските бежанци в Пловдивско, още 100 нови семейства търсят дом и работа

Близо 5500 са украинските бежанци на територията на Пловдивска област, като се чакат през септември да дойдат още 100 нови фамилии. Част от тези хора търсят работа и жилища чартърен като доста от тях имат интерес да живеят в околните обитаеми места край Пловдив. Това стана ясно по време среща на регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев с кметове на обитаеми места, които имат подготвеност да подкрепят настаняването на бежанците, намирането на работа за тях и обезпечаването тук-там в детските градини и учебните заведения.

Новата миграционна вълна на бежанците от крайбрежните градове към вътрешността е обвързвана с приключването в края на септември на програмата за подкрепяне на хотелиерите от страна на страната. В същото време работодателите от индустриалната зона и земеделските компании се нуждаят от работна ръка и са подготвени незабавно да наемат служащи.

Най-много свободни работни места има в обитаемоте места на Община Марица, която има запас да поеме и образованието на децата. По-малки са опциите в Община Родопи и Община Асеновград, само че те също поеха ангажимент да подкрепят връзката с евентуални работодатели и наемодатели.

Ангел Стоеввръчи признателен адрес на украинката Наталия Еллис за голямата работа, която е поела и прави в поддръжка на своите сънародници.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР