Близо 5100 палестинци са били убити в ивицата Газа, откакто

...
Близо 5100 палестинци са били убити в ивицата Газа, откакто
Коментари Харесай

Броят на жертвите в Газа надхвърли 5000, почти половината от тях деца: Длъжностни лица

Близо 5100 палестинци са били убити в линията Газа, откогато Израел стартира безмилостна бомбардировка против обсадения анклав след офанзива на Хамас в Израел повече от две преди седмици, съгласно здравни чиновници.

Около 40 % от убитите 5087 души са деца, сподели Министерството на здравеопазването на Газа в понеделник, в деня, когато израелската войска съобщи, че е направила повече от 300 нови въздушни офанзиви в границите на 24 часа. Палестински чиновници споделиха, че повече от 400 души са били убити през този интервал.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Над 100 бебета в развъдник са изложени на риск заради прекъсване на горивото за Газа от Израел: Организация на обединените нации 20 камиона с помощ за Газа е „ капка в морето “ „ Красива взаимност “: Готвене за разселените палестинци в южната част на Газа завършек на списъка

Хиляди здания са разрушени и повече от един милион души са разселени на територията, която е била под блокада и значително лишена от вода, храна и други съществени доставки.

Боевете бушуваха без спиране през нощта, откакто израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание, че Израел ще „ изтрие Хамас “, въоръжена формация, която ръководи Газа, до момента в който надвисна пълномащабно сухопътно навлизане.

Атаката на Хамас в Южен Израел умъртви минимум 1400 души, най-вече цивилни, съгласно израелски публични лица.


 

В понеделник израелската войска съобщи, че е блъснала „ над 320 военни цели в линията Газа “ през последните 24 часа.

В него се споделя, че задачите „ включват тунели, съдържащи терористи от Хамас, десетки оперативни командни центрове “, както и „ военни бази и наблюдателни пунктове “, употребявани от Палестинския ислямски джихад, друга въоръжена формация.

Правителствената медийна работа на Газа заяви, че повече от 60 души са били убити при нападенията през нощта, в това число 17 при един удар, който удари къща в северната част на Газа, и минимум 10 са били убити при нови удари в понеделник сутринта.

На юг, жителят на Рафах Мохамед Абу Сабала сподели, че се е върнал вкъщи от джамия след утринната молитва в понеделник и „ четвърт час по-късно е имало бомбардировка “.

„ Не можахме да забележим нищо заради гъстия пушек “, сподели той и добави: „ Благодарим на Бог, че излязохме живи и здрави “ със „ единствено няколко унищожени прозореца и порти “.

Израел продължи да бомбардира южната част на Газа, макар че сподели на 1,1 милиона души в северната част на обсадения анклав да се реалокират там преди предстоящата наземна атака.

„ Бяхме преместени от Тал ал-Хава в Рафа по искане на израелската войска и това се случи с нас. Синът ми е 3-месечен страдалец “, сподели бащата на дете, убито при офанзива в Рафах, пред Ал Джазира.

Израелските сили са струпани покрай границата с Газа и по-малки елементи към този момент са направили лимитирани нахлувания, ориентирани към Хамас и надявайки се да спасят пленници, които групировката взе от Израел на 7 октомври. Сега Израел дефинира броя на пленниците на 222.

При една такава интервенция 19-годишен израелски боец беше погубен и трима ранени, сподели армията, добавяйки, че танковата интервенция е имала за цел „ разглобяване на терористична инфраструктура … и локализиране на изчезнали лица и тела “.

Хамас удостовери конфликтите, като сподели, че неговите бойци са се натъкнали на израелски брониран отряд, проникнал източно от Хан Юнис в южната част на Газа. Групата сподели, че нейните бойци са унищожили част от израелската военна техника.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР