Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Чрез бюджетите

...
Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Чрез бюджетите
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване

Близо 5 милиарда лв. отделя страната за опазване на здравето. Чрез бюджетите на Министерството на здравеопазването и на Националната здравноосигурителна каса средствата се разпределят. Справедливото им систематизиране зависи от тях. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, където взе участие на конференция на ГЕРБ, оповестиха от министерския съвет.

Премиерът Борисов беше безапелационен, че мораториумът върху градежа на АЕЦ „ Белене “ би трябвало да отпадне, с цел да може Народното събрание да даде мандат за диалози с вложители. По думите му това би трябвало да се случи преди срещата на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

За предлаганите промени в Пакет „ Мобилност “, министър-председателят съобщи, че в понеделник предстоят диалози с отрасловия еврокомисар Виолета Булц. Той напомни позицията на българското държавното управление, че твърдо стои в отбрана на българските превозвачи, само че добави, че последната дума по въпроса има Брюксел.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР