Близо 41,4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на

...
Близо 41,4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на
Коментари Харесай

Държавата инвестира над 40 млн. лв. в качествена инфраструктура и социални услуги

Близо 41,4 млн. лева ще бъдат вложени в построяването на инфраструктура за обществени услуги на лица с увреждания и възрастни хора. Средствата са планувани по процедура „ Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, план на насоки за кандидатстване по която бяха оповестени за разискване.

Предвижда се процедурата по непосредствено даване на безплатна финансова помощ по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството стратегия да бъде оповестена през месец март 2018 година

С избрания запас в 29 общини (Варна, Велики Преслав, Велико Търново, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Дряново, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Малко Търново, Нови пазар, Перник, Пловдив, Русе, Свищов, Своге, Силистра, Сливен, Смолян, София, Струмяни,Тополовград, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол) се планува да бъдат построени или ремонтирани, обзаведени и оборудвани 6 дневни центъра за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии. Ще бъдат построени или ремонтирани и 68 центъра за грижа за хора с увреждания и възрастни хора, които ще бъдат в интерес на лица с психологични разстройства, лица с умствена назадничавост, лица с разнообразни форми на деменция и възрастни хора в неспособност за самообслужване.

Процесът по деинституционализация ще се извършва по интегриран и съгласуван метод сред Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 и Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 за обезпечаване на допълняемост и съгласуваност на ограниченията. Меките ограничения, свързани с новите услуги в новоизградената обществена инфраструктура, ще бъдат финансирани по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР