Близо 4 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание

...
Близо 4 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание
Коментари Харесай

Правителството дава близо 4 млн. лв. за финансиране на духовните училища

Близо 4 милиона лв. отпусна държавното управление на днешното си съвещание за финансиране на духовните учебни заведения в България през 2021 година Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посочи смисъла на образованието в тези учебни заведения. „ Те са извънредно значими за етническата приемливост след това, и за мирното взаимно битие, за познаването на религиите, по тази причина, че те проповядват мир, а не проповядват война “, съобщи министър председателят Борисов.

„ Тези средства са в доста повишен размер по отношение на предишни години. Това се случва в следствие от гласуваните промени в Закона за вероизповеданията, от две основни промени в него. Първата е, че духовните учебни заведения се финансират от държавния бюджет, втората е, че възнагражденията на свещенослужещите бяха приравнени с тези на учителите и средствата са изчислени при повишени хонорари на преподаващите в тях “, означи просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Той уточни, че духовните учебни заведения са значими освен за двете съществени вероизповедания, а и за системата на учебното обучение.

Сумата ще бъде разпределена сред петте духовни учебни заведения в страната, открити по искане на Българската православна черква - Българска патриаршия, и на Главното мюфтийство: Духовно учебно заведение в град Момчилград, Духовно учебно заведение Пловдивска духовна семинария "Св. Св. Кирил и Методий ", Духовно учебно заведение, гр. Русе, Духовно учебно заведение Софийска духовна семинария "Св. Иван Рилски " - София и Духовно учебно заведение "Нювваб " в град Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР