Близо 35 хиляди българи са се обърнали за съдействие към

...
Близо 35 хиляди българи са се обърнали за съдействие към
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова направи отчета си за 2017 г.

Близо 35 хиляди българи са се обърнали за подпомагане към националния омбудсман през 2017 година, сочи Годишният отчет за работата на институцията през предходната година, импортиран през днешния ден в Народно събрание от Мая Манолова. По думите й броят на жалбите на хората спрямо 2016 година е повишен с 20 на 100.


Принудени сме да се състезаваме сами със себе си, съобщи Мая Манолова по отношение на голямото количество тъжби на жителите. Като резултат са изпратени над 1800 рекомендации до разнообразни институции и половината от тях са изпълнени. Изненади няма - доминират жалбите против монополните сдружения, следват тези за отбрана на обществените права и обвързваните с изпълнителното произвеждане.
Мая Манолова - народен омбудсман: Прави усещане, че жалбите свързани със свръхзадлъжнялостта на българите са се нараснали през 2017. Все по- мъчно жителите заплащат сметките си към банки, към компании за бързи заеми, към лизингови компании, към други небанкови институции, в това число битовите си сметки към монополни сдружения.
Като разследване, приоритет на омбудсмана за тази година ще бъде законът за персоналния банкрут, който има за цел да поддържа добросъвестните български жители, които поради условия, независещи от тях, не могат да обслужват своите задължения.

Във връзка с подетата от нея благотворителна акция " Великден за всеки " Мая Манолова съобщи, че ще връчи писма до всички парламентарни групи за присъединяване в самодейността. Манолова уточни, че до този миг с подаяние се е присъединил единствено един депутат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР