Близо 30 хиляди стръка листно-декоративни цветя ще украсят един от

...
Близо 30 хиляди стръка листно-декоративни цветя ще украсят един от
Коментари Харесай

Близо 30 хиляди стръка цветя ще бъдат засадени върху Вазата в русенския парк

Близо 30 хиляди стръка листно-декоративни цветя ще украсят един от знаците на Русе – Вазата в Парка на младежта. Ландшафтните инженери към този момент са подготвени с плана си и считат да го осъществят за 4-5 дни. Дори и при неподходящи климатични условия, дават обещание работата им да завърши преди празника на града – 6 май.

Русе

В момента вазата е оголена до пръст, само че скоро ще грейне в три разнообразни цвята. От компанията по озеленяване описаха, че са избрали декоративни цветя, които устоят на резитба и са устойчиви.
Росица Върбанова – ландшафтен инженер: „ Те са три типа в багри зелено, алено и сребристо. Рисунъкът е на сърца, които ще са на сребрист декор. ”
Така засети през май, цветята ще останат да красят Вазата чак до края на октомври.
Росица Върбанова – ландшафтен инженер: „ Тя си има вътре поливна система, която е на правилото на капковото напояване, настрана се полива и външно ежедневно. ”
Вазата е издигната през 1956г. и се е извисявала на три и половина метра, само че сега е с половин метър по-ниска след свличането на земната маса поради щета на тръбопровод през 70-те години. В най-широката част обиколката ѝ е 7 м. На всеки четири години се възобновяват пръстта, поливната система и дренажът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР