Близо 30 държави ще бъдат представени днес следобед на организирана

...
Близо 30 държави ще бъдат представени днес следобед на организирана
Коментари Харесай

ПОДКРЕПА ЗА УКРАЙНА: Близо 30 държави ще участват на срещата в Париж

Близо 30 страни ще бъдат показани през днешния ден следобяд на проведена от Франция среща в поддръжка на Украйна, заяви френският външен министър Стефан Сежурне, представен от Франс прес.

" Общо 28 страни са показани, в това число 21 на министерско ниво от своите министри на външните работи или на защитата ", се показва в известието. Срещата ще се организира от 16:00 до 18:00 ч. локално време посредством видеоконферентна връзка (15:00 до 17:00 ч. по Гринуич).

Припомняме ви, че на 26 февруари в Париж се организира и интернационална среща в поддръжка на Украйна по самодейност на френския президент Еманюел Макрон.

Очаква се през днешния ден страните да работят по осем тематики: муниции, правила на предпазване, киберпространство, отбрана на границите, отбрана на уязвимите страни, разминиране, индустриално произвеждане на място в Украйна и " 9-а коалиция " за ракетите.

Сред участниците ще бъдат министрите на външните работи и на защитата на Украйна, полският посланик номер едно, военният министър на Италия. Германия ще бъде показана от държавен секретар, съгласно същия източник.

Франция акцентира нуждата от активизиране на напъните в поддръжка на Украйна, с цел да бъде възпряна Русия, както и нуждата да се помогне на съседите на Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР