Близо 30 000 лева са събраните за месец в съвместната

...
Близо 30 000 лева са събраните за месец в съвместната
Коментари Харесай

Събраха близо 30 000 лв. в дарителска сметка за украинските бежанци в Бургас

Близо 30 000 лв. са събраните за месец в взаимната дарителската сметка на Областния спешен център в Бургас и Търговско-индустриалната камара в помощ на украинските бежанци. Събраните средства са от представители на бизнеса и частни донори, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация в града.

" Сметката беше оповестена, с цел да се отговори на упованията на донори, които нямат опция да дават артикули и избират да подкрепят акцията с финансови средства. Изразходените средства от сметката до този миг са близо 15 000 лв.. С тях са закупени хигиенични материали, детски храни, памперси и други, които се дават на всеки, потърсил подпомагане и помощ в Областния спешен център, разположен на Морска гара-Бургас. Останалите 15 000 лв. ще бъдат изразходени за артикули с резистентен период на валидност, нужни за изхранването и обгрижването на най-малките - бебета и деца до 4-годишна възраст ", сподели Светла Кралева от пресцентъра на Областната администрация.

Ще бъдат попълнени и неналичията в Областния спешен център от санитарни и хигиенични материали. За оптимално консумиране на наличните средства от дарителската сметка управлението на Областна администрация Бургас търси производители и снабдители на едро, с които да се договорят преференциални цени на нужните артикули в филантропичния център.

" Поради фрапантно намалелите дарения, както и обстановката, че все още всеки украинец, поискал краткотрайна протекция, има опция да бъде настанен в хотел с обезпечено изхранване, което е действителната помощ от страната, раздаването на храна в Областния спешен център е съвсем прекратено ", добави Кралева.

Пунктът на БЧК продължава с раздаването на филантропична помощ. Областна администрация-Бургас и доброволците насочват напъните си към намиране на способи и обезпечаване на други нужни артикули, медикаменти, детски храни и други Приоритетно екипът на Областния спешен център набира дарения, с които да откликне на потребностите на най-малките.

" Над 42 000 са към този момент украинските жители с адресни регистрации в област Бургас ", уточни Кралева. Голяма част от тях минават за друг тип помощ и консултация през Областния спешен център на Морска гара-Бургас.

" Областният спешен център в Бургас е единственият в страната, който събра през цялото време държавни институции, донори, доброволци, които да съветват, подкрепят и дават услуги, като настаняване, записване в детска градина и учебно заведение, обезпечаване на професионална претовареност, обществено подкрепяне, здравна грижа, юридическа консултация - услуги, подпомагащи процеса на консолидиране и адаптиране на украинците ", сподели Кралева.

От своето разкриване досега Областният спешен център работи без почивен ден.  

Работното време на Центъра всеки ден е от 10:00 до 17:00 часа. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР