Близо 2300 разследвания за корупция и 156 са осъдените за

...
Близо 2300 разследвания за корупция и 156 са осъдените за
Коментари Харесай

Гешев: Хубаво е да се четат европейските доклади, ще ви допълня нещо за лице, което се укрива в Дубай

Близо 2300 следствия за корупция и 156 са наказаните за такива закононарушения. Това регистрира на чуването си основния прокурор Иван Гешев за работата на прокуратурата за първите 8 месеца на годината.
Той съобщи, че, а причинители на закононарушения и акцентира, че по естествени аргументи за корупция най-вече разследвани са представители на ръководещите, което.
 Как Гешев се подигра с депутатите Как Гешев се подигра с депутатите
България е разтресена от политическа рецесия, тъй като против ръководещите, в това число против премиера Борисов, има съществени подозрения за ко...
Гешев
" Хубаво е да се четат европейските отчети, с цел да знаем какво би трябвало да променим . Аз не настоявам, че прокуратурата е безгрешна, само че настоявам, че освен прокуратурата е отговорна за незадоволителните резултати ", сподели още Иван Гешев.
" Замразени са към 3 милиарда лева след уведомления на прокуратурата до КПКОНПИ. Това са над 1,5 милиарда евро. Това са случаите преди двата емблематични на едно лице, укриващо се в Дубай (бел.ред. Васил Божков).
По този случаи са конфискувани голям брой артефакти, имащи белези на културно-исторически полезности, единствено законно притежаваните от него се правят оценка на 1 милиарда евро ", разгласи Гешев във връзка битката на прокуратурата с престъпността.
" Към днешна дата ще ви допълня нещо по делото против едно лице, което се укрива в Дубай. Има две досъдебни производства - по едното са привлечени 11 лица. Важно е да се уточни, че от 212 предмета, които има доказателства, че са законно регистрирани, след претърсването са открити 6678 артефакта. В хода на претърсването е потвърдено, че предметите се съхраняват срещу всевъзможни правила в кутии с надписи от местата в България, където са изкопани ", посочи Гешев.
 Защо Константин Ангелов хвърли 500-еврови банкноти по Иван Гешев? Защо Константин Ангелов хвърли 500-еврови банкноти по Иван Гешев?
Излязох благодарение на защитата, само че човек от прокуратурата ми направи жест, който аз изтълкувах като застрашителен. Държа да отбележа, че...
По думите му прокуратура ще направи всичко допустимо с цел да се направи експертиза на тези предмети от най-хубавите експерти.
Отчетът на Гешев се събира на 63 страници с графики, таблици и информация за формираните досъдебни производства както в цялата страна, по този начин и по районни и окръжни прокуратури и бе импортиран в Народното събрание в края на предходната седмица.
В отчета се застъпват тематиките за прекъсването на метрото на станцията на Ректората от протестиращи, сбирката от артефакти на Васил Божков и противозаконните сметища. Отчита се, че от 91 335 решени досъдебни производства - прекъснати са 45 282.
. Внесени в съда са 18 351 досъдебни производства. Написаните обвинителни актове са 9991, като 5849 са завършили със съглашения.
От предадените на съд лица за същия интервал - 20 366 лица, което е 84,2%, са наказани и глобени с влезнал в действие правосъден акт. Оправданите лица, с влезнал в действие правосъден акт, са 1,9% от всички лица. В съда са импортирани 226 прокурорски акта и са предадени 283 лица, излиза наяве още от отчета.
 Гешев с подигравателен отговор за аферата Осемте джуджета Гешев с подигравателен отговор за аферата " Осемте джуджета "
Иронични отговори на въпросите по отношение на разкритията за аферата “Осемте джуджета ” даде по време на чуването си в парламен...
Според правилника на Народното събрание основният прокурор трябваше в 10-минутно ревю да показа доклада, след което да дава отговор на въпроси, само че експозето му продължи много по-дълго време.
Изслушването е невиждано, тъй като не е по годишните отчети за активността на прокуратурата, а бе поискано от опозиционни депутати за спазването на законите и презумпцията за непорочност още в края на юли, малко след първите митинги с настояването за оставка на държавното управление и основния прокурор.
За първи път в чуването в правната комисия през вчерашния ден депутатите питаха не за статистика, а повдигнаха въпроси и (най-активни бяха тези от БСП). Отговорите на Гешев бяха главно с познати тези и изказвания като той съумя да избегне отговори всъщност на някои от най-важните от тях.
Депутатите от Българска социалистическа партия, които предизвикаха чуването, останаха недоволни от получените пояснения и оповестиха, че не поддържат отчета като 7 души гласоподаваха " срещу ", само че в последна сметка докладът бе признат в комисията с болшинство и 14 гласа " за ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР