Близо 23 милиона лева осигуровки в повече в сравнение с

...
Близо 23 милиона лева осигуровки в повече в сравнение с
Коментари Харесай

Ръст на приходите в НАП Бургас

Близо 23 милиона лв. осигуровки допълнително спрямо 31 май 2021 година са събрани в Национална агенция за приходите Бургас. Това е резистентен растеж от 10 %. Най-високо е нарастването при постъпленията от корпоративен налог – 22 %. В безспорна стойност това са 6 милиона лв. повече. Приходите от налог върху приходите на физическите лица са с близо един милион лв. повече. Общите приходи в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите Бургас за първите пет месеца на годината са над 449 милиона.

От приходното ведомство в морския град прецизират, че в края на май приходите за централен бюджет са 194 милиона лв., като данъкът върху приходите на физически лица е 76 млн. лева, 32 млн. лева е корпоративният налог и повече от 68 млн. лева Данък добавена стойност.

Приходите от осигурителни вноски към 31 май надвишават 255 милиона лв., включително над 151 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 70 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 34 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Териториалният шеф на Национална агенция за приходите Бургас Татяна Кънчева благодари за професионализма и положителната работа на чиновниците и разяснява, че растежът на доброволното обявление и заплащане от страна на бизнеса и жителите отбелязва устойчива наклонност. „ Усилията ни са тъкмо в тази посока, подчертаваме на дейната връзка и партньорския метод с жители и компании. Където не срещаме схващане, а това се случва все по-рядко, влизат в действие контролните механизми и ограниченията за наложително събиране на просрочени отговорности. Голямата ни цел е стопанската система да бъде в оптималната степен на ярко “, добави още териториалният шеф на Национална агенция за приходите Бургас.

В народен мащаб за първите пет месеца на годината постъпленията в приходната организация са над 11,9 милиарда лв., което е с 1,1 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР