Близо 200 хиляди български граждани, живеещи на територията на Украйна,

...
Близо 200 хиляди български граждани, живеещи на територията на Украйна,
Коментари Харесай

200 000 български граждани ще страдат от военното положение в Украйна

Близо 200 хиляди български жители, живеещи на територията на Украйна, ще бъдат наранени от 30-дневното военно състояние, което влиза в действие от 9 часа тази заран. Действието му обгръща 10 области в страната, включително Одеска и Запорожка област, където има компактна българска общественост.
В българското посолство в Киев разкриват гореща телефонна линия, на която сънародниците ни, пребиваващи или пътуващи в страната, могат да се извърнат за спомагателна информация. Съдействие може да бъде търсено и от българското Генерално консулство в Одеса.

Министерство на външните работи предлага на българските жители да лимитират пътуванията си до Украйна, а тези, които са на територията на страната, да следват инструкциите на локалните управляващи, включително на полицията и военните патрули. От ведомството предизвестяват и за допустимо въвеждане на комендантски час. Очаква се и засилен надзор по всички гранични контролно-пропускателни пунктове на Украйна.

Украинският дипломат Виталий Москаленко увери, че на българите в Украйна ще бъдат обезпечени цялостни права и свободи. От през днешния ден в елементи от страната е въведено военно състояние след конфликта сред бойни кораби на Русия и Украйна в региона на Керченския пролив в неделя.

" Ще ми бъдат обезпечени цялостни права и свободи и, надлежно, удоволетворение на всички техни национални условия и използва. Въвеждането на военното състояние не значи, че всички клаузи или точки на това военно състояние ще бъдат мигновено осъществени ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР