Близо 200 000 турски мъже са подали молба през последните

...
Близо 200 000 турски мъже са подали молба през последните
Коментари Харесай

Хиляди турски младежи си плащат за отърване от казармата

Близо 200 000 турски мъже са подали молба през последните два дни по скица за понижаване на военната работа против забележителна такса, заяви ДПА, цитирайки Анадолската организация.

Миналия месец Народното събрание одобри проектозакон, който понижава наложителната военна работа за младите мъже, само че против съществено възнаграждение. След това той беше подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган и оповестен в Държавен вестник на 3 август.

Много млади мъже продават всичко, което имат - коли, домове, камили и говеда, с цел да платят таксата, отбелязва организацията, предава Българска телеграфна агенция.

Всички мъже на възраст над 18 години би трябвало да служат 12 месеца в армията. Но съгласно новия закон мъжете, родени преди или на 1 януари 1994 година могат да служат единствено 21 дни, в случай че платят 15 000 лири (2800 долара).

Турските жители, които живеят в чужбина от минимум три години, също ще бъдат освобождавани от военна работа. Но те би трябвало да платят 2000 евро и да вземат участие в отдалечено образование, проведено от турското министерство на защитата.

Законът беше подсилен от ръководещата Партия на справедливостта и развиването на Ердоган и от крайнодесния й съдружник Партия на националистическото деяние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР