Близо 200 000 души се включиха в протеста в град

...
Близо 200 000 души се включиха в протеста в град
Коментари Харесай

200 000 излязоха по улиците на Каталуния

Близо 200 000 души се включиха в митинга в град Барселона против задържането на двама сепаратистки водачи, заяви „ Гардиън “. Хиляди стачкуващи шестваха по улиците на града.

Те желаеха арестуваните ръководителите на две каталунски организации, подкрепящи независимостта от Испания, да бъдат неотложно освободени.

Съдът постанови двамата последователи на независимостта на Каталуния да бъдат арестувани под стража. Много от присъстващите на митинга възпламениха свещи, с цел да изразят солидарността си с двамата. Те скандираха „ Свобода " и „ Помогни ни, Европа ".

Каталунските водачи упрекнаха управляващите в Мадрид, че не желаят да чуят за разговор. След референдума сепаратисткият водач Карлес Пучдемон разгласи самостоятелност, само че суспендира влизането й в действие, с цел да може да договаря с испанското държавно управление.

В Мадрид показаха, че националното допитване е нелегално и няма да позволен обособяване на Каталуния. Испанският Конституционен съд разгласи за недействителен признатият от районните каталунски управляващи закон за референдума.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР